Реклама / Ads
56| 7916 |21.01.2014 НОВИНИ

Контраултиматум на Първанов:Станишев и ръководството да напуснат БСП

.
Няма да спазим никакъв ултиматум. БСП трябва да бъде напусната от тези, които изневериха на ценностите- ръковоството на партията. Председателят Станишев е този, който носи най-голяма отговорност.Така Георги Първанов отговори в "Лице в лице" на ултиматуема на Мая Манолова лидерите на АБВ да помислят седмица и да сложат оръжието в противопоставянето с БСП, за не бъдат изгонени от партията.
 

Който иска да ме изключва да дойде в основната, общинската партийна рганизация в Ковачевци. Чух г-жа Буруджиева, че ще ме изключат от Националния съвет, че не съм бил на две заседания, а това с лова е жълт похват, коментира заканата на социоложката Първанов.

Ние сме свалили доверието от  БСП. АБВ продължава. За мен е важно да говорим за политики, каза още Първанов.

Не съм виждал Богомил Манчев на четири очи, а на публични мероприятия. Това е т.н. компроматна война, която генерал Атанасов води петнадесет години срещу мен. Четири правителства минаха, откакто се рестартира Белене.Така бившият президент коментира твърденията, че в битката му със Станишев стоят икономически интереси.

Във връзка с компромата, че с Борисов сме договаряли нещо за АБВ, утре съм депозирал жалба до съда, за да се осъди автора на тази клевета и г-жа Патрашкова. Не съм се срещал с Борисов, така че няма как да съществуват такива записи. Така че ако трябва, ще се съдим, посочи Първанов.

Хора достолепни като Бриго Аспарухов повтарят едни и същи опорни точки. Аз амбиции за ръководство на БСП нямам. Друг е въпросът, че промяна в БСП трябва да се реализира, да дойде ново ръководство, да се отвори обществото и се трупа ново доверие. Така Първанов коментира дали целта на АБВ е да се върне начело на БСП.

Аз съм готов да поема отговорността за мажоритарните избори. Но кажете кой е онзи председател на партията, който не игра мажоритарно на изборите. Това бе знак, че сме се отказали от мажоритарните избори. Борисов просто обра с харизмата си гласовете, бе отговорът на Първанов на твърдението на Станишев, че е виновен за загубата на миналите мажоритарни избори.

Калфин е находка за българската левица - със силно минало и добро бъдеще.  Най-голямата ми грешка бе една номинация 2001 г./б.р. на Станишев/ и подкрепата след изборите през 2009 г. Не бих го казал, ако я нямаше провокацията че Калфин е бил грешка на Станишев, посочи лидерът нао АБВ.

До 2008 г. никога не съм се намесвал в работата на правителството. Бил съм против  формулата 8-5-3 след това и набутването на съветници в бордовете на държавни предприятия срещу високо заплащане.Имаше охладняване на БСП към  мен, но и се намали заплатата на онези, които участваха в бордовете, коментира Първанов твърденията, че се е намесвал в работата на правителството на Тройната коалиция.

Аз ще дам всичко от себе си ГЕРБ и Борисов да са извън властта. Но затова не трябва да гледаме на себе си като врагове. Трябва да се седне на масата и се определят приоритетите. Още тази седмица ще се опитаме да обявяваме периодично позициите по национални приоритети- демографската криза, образованието и др. А компроматите, който иска да ги прави, заяви Първанов.

БСП е с ерозирана идентификация, отдавна не е онази партия която хората искат. Няма друга социалистическа партия, която да е взела на въоръжение плоския данък. Да вземем и референдума за Белене, където отстоявахме едни данни, а после ръководството каза, че трябва да се правят нови изчисления.

За мен от самото начало трябваше да има коалицинно споразумение.Не може да има стабилно управление без подкрепата на "Атака".БСП трябва да постави своите категорични искания и да постави границата на компромиса.Нашите ключови ангажименти останаха назад.Това бе коментарът на Първанов за сегашното управление на БСП и ДПС.

Нашата евролиста не е заплаха. Аз съм убеден, че ще се разшири електората за евроизборите.Кой изяде гласовете на последните избори? И въпреки всичко БСП загуби. Това е фалшива заплаха.Ние можем да имаме два или твърдо три евродепутата, прогнозира той.

Нека извървим този път, да се чуят аргументите. Ние искаме да провокираме национален дебат,с друг тон. Какво печелим ако свием байрака и се наредим на последния ред?, отговори Първанов в заключение на въпроса дали ще седнат със Станишев да се разберат , както приканва Велислава Дърева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6931 |10.01.2014 Беновска: Защо ГЕРБ не е в ръководството на НС? . 14| 6194 |12.10.2013 ДПС активист сменя ГЕРБ в ръководството на "Пристанище Варна" . 39| 6037 |13.09.2013 Кортенска: В ръководството на Реформаторите има хора на Прокопиев . 19| 6140 |31.08.2013 Първанов: Част от БСП-ръководството е загърбило очакванията на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads