Реклама / Ads
5| 4470 |21.08.2009 НОВИНИ

Контролирали митниците да не се извършват проверки

.
Ваньо Танов
Новият шеф на Агенция Митници Ваньо Танов установил, че е имало тотален контрол да не се извършват проверки в поверената му служба. Това той каза в предаването "Тази сутрин" по БиТиВи.
 
„Касиери” винаги е имало, въпроса е дали е един или няколко”, каза новият ръководител. До момента са напълно ревизирани РМД -Пловдив и РМД -София, където нещата били много сериозни. За една година няма последващ контрол, а когато ги попитал защо не са го правили, те отвърнали, че са им казали „там да не влизат”.
Според Танев има много възможности една далавера да се облече редовно.

4 кръга са контролирали митниците. В Кремиковци и Горубляне става ясно на къде тръгват парите, но това са само 2 кръга, които отивали в различна посока. Има достатъчно канали и митници и така могат да се насочват парите. Не било задължително един човек да покровителства само една схема. Навсякъде схемите били различни, като навсякъде седят определени интереси, като общия интерес са парите. Крагът Монтерей е овладял Митница Кремиковци, каза гостът.

Новият директор знаел за много изнесени пари, но не знае колко от тях са за лично и колко за партийно облагодетелстване. Според него трябва да се види кой и как е назначен. Обикновено тези, които отвън са назначени са внедрени да изпълнят задачи.

Според Танев има много възможности една далавера да се облече редовно.

Данов каза, че има волята, твърдостта и кредита на доверие, за да не се поддаде на натиск.
Той бе категоричен, че няма да прави поголовни уволнения, тъй като знаещите и можещите не са много. Само трябвало да ги намери и да разчита на тях. За тези 10 дни научил, че има хора, които са правили така да дискредитират конкурентите си, за да има обществена нагласа към тях.

„Не искам да губя кадри, които са честни и почтени”, категоричен бе Tанов. Той не може да направи проверка на доходите на митничарите, но ако има сигнали срещу колеги, ще ги предаде където трябва.

Новият шеф на митниците не се ангажира какъв доход може да докара на страната ни, защото е зависим от странични фактори.

На въпрос имало ли е знакова значима политическа фигура. Гостът разкритикува водещия,, че се стреми да наблегне само за една личност. Новият директор на митниците каза, че е възможно и на него да му лепнат прякор.

Танов на очаква нови значими убийства в страната ни, тъй като нещата в България били много променени в това отношение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4601 |16.08.2009 Ревизоро обсъди проблемите на митниците . 62| 5707 |23.02.2009 Станишев: Атаките срещу НАП и митниците са срещу държавата . 11| 4970 |18.02.2009 Митниците също си имали "Мургина" . 37| 6790 |28.07.2008 Хора от ДАНС и митниците реанимират наркоканалите на Държавна сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads