Реклама / Ads
44| 12305 |30.07.2014 НОВИНИ

Коритаров обвини в некадърност експерта Радулов в ефир

.
Георги Коритаров
Този документ попадна в ББЦ, както попадат всички други документи, може би по пощата, съобщи по НТВ Николай Радулов, експерт, който бил станал професор и с когото Бареков се консултирал. Бареков щял днес да занесе целия пакет от документи в прокуратурата, осмедоми той.
 

Това е странен случай, при който всички ще се окажат прави - и Бареков разполага с оригиналния документ, и МВР е право. Когато Борисов стана главен секретар на МВР, много хора се обаждаха и предлагаха оригинални документи, разказа Радулов. Това било документ на оперативен работник, който явно бил извадил името на Борисов от документа, за да не бъде той  тормозен. Според Радулов, документът бил изваден, манипулиран и върнат.

"Значи всеки може да извади нещо от архивите на МВР и да прави каквото си иска с тях", заключи водещата Цолова.

А може и това да е дезинформация, документ, даден на Бареков, допусна още Радулов.

Изпитах едно желание да разпитам г-н Радулов както си знам, каза Бареков. Как се добавя текст и как се сваля, когато е на пишеща машина. Кой е този работник, който ще извади материала, ще го препише на машина, попита Коритаров. Значи написано е, сложени са същите знаци и печати. Но това не може да го направи един човек. Това трябва да бъде разследване, което трябва да се направи докрай. Извън МВР вероятно има цяла оборудвана лаборатория. Но може да има заради пълната деморализация и разпад на спецслужбите, които са обект на всякакъв корупционен интерес. Важно е да се научи името на оперативния работник, настоя Коритаров.

Бареков недвусмислено казва,че той е разкрил самоличността на информатора Пламен. Знаете ли какво значи това? Че държиш в ръцете си живота на един човек, посочи той. Значи на него му се подсказва - Знаем кой си! Този човек в момента може да бъде притиснат от кого ли не - от мафия, от кокаинова верига, изреди Коритаров. Държавата спешно трябва да осигури на този човек невероятна защита. Някой очевидно доукрасява манипулацията; като имаш предвид нещо, ще го кажеш много точно; в случая става дума за изключително коварство; може цел на атаката да не е Борисов, а да е този Пламен.

Всичко това, което говорите, е резултат на ваша болка, че Румен Петков ви разкри, извади като довод Радулов. Коритаров го покани като свой гост. Радулов отказа, защото Коритаров, според него, правел провокации.

Тези документи определено са от МВР, съобщи още Радулов. Тези документи са приложения към огромния доклад на Американския конгрес, каза той.

Това е списание, не е конгрес, коригира Коритаров.

Бареков няма достъп до регистри, заяви Радулов и попита кой има интерес от този скандал. Как кой, този, който не иска Борисов да му е премиер, отговори Коритаров. Тук се разкрива истинският човешки морал на високопоставен служител, каза още той. И поиска декласифициране и показване какво има в поставените поръчения; има повод за анализ. Коритаров напомни думите на Бареков, който обявил Борисов за "нелегал". Знаете ли какво е "нелегал", това е Щирлиц, каза той.
Коритаров даде флашка, в която имало запис на това как се използвал материал от досиетата, как по заповед на Румен Петков са отделяни материали и са манипулирани документи. Според Коритаров, Радулов трябва да си скъса всички дипломи, които има. Един невежа говори за мен, посочи той Радулов. Като видят гражданите какво представляват хората от службите, трябва да бягат от тях, заключи Коритаров.

Коритаров отбеляза, че българският скандал можел да има европейски отзувк.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5532 |23.07.2014 Прокуратурта наказва „непослушните” обвинители като ги праща в провинцията . 30| 7044 |22.07.2014 Прокуратурата бърза да обвини шефа на КТБ за каквото й да е . 11| 5194 |19.07.2014 Киев обвини сепаратистите в унищожаване на улики за катастрофата . 8| 4809 |11.07.2014 Обвиниха Цар Киро за контрабанда на живак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads