Реклама / Ads
9| 4818 |26.08.2015 НОВИНИ

Коритаров пита: Искаме ли да бъдем съавтори на Холокост?

.
Георги Коритаров
"Какво правим сега ние - искаме ли да повторим едно изтребление на милионни маси беззащитни хора, искаме ли да бъдем съавтори на нещо като нов Холокост, без да сме прочели историята и да сме си направили поуката от предишния", добави Коритаров.Това каза в интервю за Радио Пловдив журналистът Георги Коритаров,коментирайки проблема с бежанците у нас и около нас.
 
България не е желана дестинация дори за хора, които бягат от райони на изключително тежки кризи и кръвопролитни войни.Това означава, че ние носим в себе си и в този образ, който излъчваме, доста сериозен проблем - цивилизационен проблем, който ни прави да изглеждаме деформирани, заяви той.

"Когато говорим за бежанската вълна от моя гледна точка тя представлява не толкова опасност, колкото става дума за една тежка хуманитарна криза в района на Близкия Изток. Към бежанската вълна трябва да подхождаме със хуманни критерии, защото това може да се случи някой ден и с нас. Да си представим какво означава, ако сме заобиколени от враждебно настроени страни", коментира Коритаров.

В случая, според него, проблемът не опирал до България и тук няма да има проблем с бежанците в такава форма, каквато наблюдаваме в Македония или Турция.

"Какво означава картечници срещу майки с деца. Това не е просто враждебност, въпросът е какво пазим и от какво се пазим. Броя на населението или етническия състав на населението, което намалява", коментира разполагането на военни и тежка техника по границата ни с Македония Коритаров. По думите му това е измислено от болни мозъци и хора без ценността система на хуманизма.

Според Георги Коритаров проблемът не е персонифициран, а е за целия ЕС и за целия Европейски континент, защото в момента с тази бежанска криза проблемите на сигурността започват да изглеждат доста по-различно отколкото досега.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 11416 |20.08.2015 Г. Коритаров за Фрог: Борисов проговори на езика на Моника Маковей . 2| 4817 |18.08.2015 Г. Коритаров: Бежанската криза може да създаде нов модел на сигурност в ЕС . 0| 4855 |29.07.2015 Протестиращи: Искаме оставката на Иван Иванов . 0| 4856 |22.07.2015 ПФ: Реформата е в глуха улица; искаме Председателски съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads