Реклама / Ads
4| 4509 |08.11.2014 НОВИНИ

Корман Исмаилов: Определени фигури от ДПС са проблем за България

.
Корман Исмаилов
Ръководството на ДПС трябва да се разграничава от останалите политици и избирателите, защото Ахмед Доган, неговите наместници и определени фигури по места са проблем за България по нейния евроатлантически път.
 

Това заяви в студиото на „Тази сутрин” Корман Исмаилов от Реформаторския блок.

 

По думите на съоснователя на Народна партия „Свобода и достойнство” и бивш депутат от ДПС в Движението има много честни и качествени политици и не трябва да се слагат марки върху тях. Според него ръководството на партията със своите действия и думи е направило така, че негативизмът да се отразява много зле на обикновените избиратели.

 

„По-страшно от политическата номенклатура е етническата номенклатура, а ДПС на места провежда такава”, подчерта Исмаилов. По думите му национал-популизмът, за който говори председателят на ДПС Лютви Местан, трябва да се дели на малцинствен и мнозинствен. Според него ДПС използва много умело малцинствения национал-популизм.

 

За критиките, че партията му се е съгласила да бъде в управлението с Патриотичния фронт Исмаилов отбеляза, че не е важно дали се чувства уютно, а какво се прави за страната. Все пак той призна, че изпитва известен дискомфорт, но е поискал определени гаранции от мандатоносителя, като да не допуска езика на омразата и дискриминационното отношение.

 

„Ние в момента работим за реализацията на обща програма, но ще бъдем коректив за това какво трябва да бъде отношението към отделните етноси и религии”, подчерта реформаторът. Той допълни, че не е направил много компромиси с предизборните обещания, защото е много премерен в това отношение. „Много внимаваме да не обещаем неща, които не можем да изпълним”, коментира той.

 

Той очерта сериозна разлика между ПФ и „Атака”, като отбеляза, че в партията на Волен Сидеров преобладават театърът и шоуто. „Скандалът за тях е норма, както и тиражирането на много лъжи и нападки”, заяви той.

 

По думите на Корман Исмаилов партията му може да е имала много критики срещу предишното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов, но те са били процес на конкуренция в желание нещата да се подобрят. „В ситуацията на тежка криза търсиш партньори и съмишленици и загърбваш миналото, защото ситуацията е друга”, каза той.

 

„Начинът по който Реформаторският блок ще участва в това управление се състои в поемането на тежки ангажименти и дълбоки реформи, а не в консумирането на власт, както г-н Местан го разбира”, коментира депутатът, като обясни, че реформаторите са под много сериозно наблюдение, включително вътрешно, което не би позволило отклоняване от обещаното.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4632 |05.11.2014 Исмаилов: ГЕРБ да върне мандата, ако не намери широка парламентарна подкрепа . 15| 4699 |24.10.2014 Каракачанов: Корман се снимаше с Ердоган на предишни избори . 4| 4971 |09.10.2014 Исмаилов: Крайно време е да изберем ръководство на РБ . 15| 5037 |14.08.2014 Исмаилов: Разговори с Борисов след изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads