Реклама / Ads
6| 4846 |31.05.2017 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Абсолютно недопустимо е „Наглите“ да излязат от затвора

.
Корнелия Нинова
Парламентът вече шеста седмица не работи, поставихме рекорд с кратко заседание, няма внесени закони. По тази причина поискахме оставката на председателя на НС Димитър Главчев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването ”Лице в лице” по БТВ.
 

 „Ние внесохме тези закони, които обещахме в предизборната програма на хората“, увери тя. „Ние сме ги готвили още по време на кампанията. Обещали сме, че всеки наш закон ще има обосновка и оценка на въздействието, както и финансова обосновка и го спазваме. Тези закони някъде стоят и чакат. ГЕРБ нямат управленска програма и закони, а защо не разгледат предложенията ни? Ако не ги харесват - да ги отхвърлят. Ние искаме да работим“, отсече Нинова.

 

Друга причина за искането на оставка по думите на Нинова е, че докато не работят, колегите им излизат с декларации, с които сеят омраза и разделение сред хората. „Ние сме избрани от българския народ и не може да ни наричат убийци. Думите на агресия и омраза не само, че се позволява от председателя на НС, но и се одобрява. Резултатът е падане на авторитета на парламента, който и без друго е на ниски нива“, уточни Нинова. На въпрос защо тогава от БСП са отказали да приемат председателството място, Корнелия Нинова заяви: „Председателство от БСП на парламента означава споделяне на политиката на кабинета, защото не я споделяме. Ние няма да демонстрираме мълчаливо съгласие и да носим чужда отговорност. Няма да ни използват за прикритие на техните политики. Ние сме поели ангажимент да сме алтернатива и няма да предадем хората“. Нинова коментира и днешните скандали в пленарната зала, възникнал заради жертвите на комунизма. „Съгласни сме да се изучава цялата история на България, но обективно, а не да се преиначава и да не се изкривява. Затова предлагаме да се въведе един учебник по всеки предмет, който да се пише от държавата“. По отношение на новината за предсрочно освобождаване на част от групата на „Наглите“, Нинова каза: „Абсолютно недопустимо е тези хора да излязат от затвора. Това е несправедливо към техните жертви. Това е пагубно и не бива да се допуска. Да поемат отговорност тези, които са допуснали това да се случи“.

 

В края на гостуването си лидерът на БСП обясни и защо е била недоволна от КСНС при президента: „Причините за това са три. Вътре имаше остри спорове между мен и г-н Борисов. Първи сблъсък бе, когато го попитах защо този КСНС не се занимава с вътрешните проблеми в страната. Вторият - всички парламентаристи се обединихме, че най-важен в сигурността е човекът. Службите имали недокомплект и поискаха увеличаване на заплатите, за да си задържат хората и третият бе по темата за модернизацията на армията ни. Ние сме „за“ ремонт на старите самолети, докато дойдат новите. Ние излязохме с консенсус колко са важни тези теми“, каза още Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4075 |30.05.2017 Нинова: Трябваше да се обсъди контрабандата, здравето и неграмотността . 1| 4673 |27.05.2017 Корнелия Нинова за полковник Дрангов: Имаме крещяща нужда от такива водачи . 3| 5266 |25.05.2017 Корнелия Нинова: Политическо лице няма място в ”ЦУМ-гейт” . 2| 5806 |16.05.2017 Нинова: Да се дадат субсидии на производителите на плодове и зеленчуци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads