Реклама / Ads
26| 7400 |05.11.2019 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Борисов го е яд, очаквам повече от Елена Йончева, Стефан не е добре

.
Корнелия Нинова
Трудни бяха тези избори. Имахме силни кандидати и добри програми за всяка община. Добър резултат. Ще искаме касиране за Шумен. Нещата там са на кантар със 77 гласа разлика. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по БТВ.
 

Купуваха се ромските махали. Този път беше много агресивно и много открито, без притеснения, че се върши престъпление. Събирането на доказателства не е работа на партиите, а на МВР и прокуратурата.  Ние сме подавали сигнали. За да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс. Той е в ръцете на управляващите. Субсидията ни е 1 лев.  Ние направихме красива и младежка кампания.  

 

Случи се вълна за промяна като започнем от президентските избори. Същото стана в Русе и Благоевград. Сега печелим в 4 областни градове. Има по-важни теми от мереното на градове. Къде сте ГЕРБ в Благоевград и Ямбол, в Банско. До това ли трябва да ни е анализа? Това не е сериозно. Знам къде ги боли ГЕРБ-надпартийни кандидати събират повече гласове. Борисов да си коментира както си иска. Сериозното е, че има ниска избирателна активност и апатия на хората.

 

С Мая  вървим заедно. За листата на БСП показва увеличение на резултатите. Мая събира гласовете и на други партии. Има удвояване на резултата ни в София. Разликата е 20 000 гласа при безапелационна победа на предходните избори. Чух се с Мая и я поздравих за добрия резултат. Винаги би могло да е по-добре. Правим обективен анализ и си правим оценката.  Не сме разговаряли за нейните планове. Пожелавам й успех каквото и да реши да прави.  Предпочитам да съдя по действия, а не по думи.

 

Борисов го  е яд, че се обединиха хората срещу управлението на България. Изпуска си нервите, говори обиди. Това показва страх, безсилие и яд. Победихме в 62 общини, включително в  4 областни града. Успяхме да отидем при хората и да им казваме не клишета, а конкретни неща.  Ние събрахме партийна енергия, младост и гражданска подкрепа. Силен ли е Пенчо в Русе? Ние нашата работа сме си я свършили. Не ми се дават самооценки. Дали съм силен лидер или не-бъдещето ще покаже. Трябва да гледаш нещата в процес.  

 

Борисов тръгва по моя път, но не стига докрай. Може би е късно. Закъсня. Аз тръгнах по този път преди три години. Апатията на хората е към всички партии. Борисов каза, че ще наложи мандатност за кметове-три мандата. Ние го направихме преди време. Той не стига докрай. Моята реформа сега дава резултат. Борисов иска да я започне сега. Ние си наложихме ограничение за лидер. Той-не. партиите трябва да се променят вътре. Това на нас ни причини много болка. Но навън започна партията лека-полека да върви нагоре. Такава реформа рано или късно ще ми вземе главата. Но партията ще се промени и ще върви нагоре.

На въпрос къде е Елена Йончева и бори ли корупцията, тя каза: Очевидно не. Очаквам повече. Не е добре Стефан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4055 |04.11.2019 Корнелия Нинова: Промяната започна – тя беше трудна, но вече е необратима . 7| 9839 |04.11.2019 Настимир Ананиев: Борисов е бесен, Фандъкова пак ще се крие зад мнозинството . 4| 4948 |04.11.2019 Волуяк иска извинение от Борисов за уйдурмата . 18| 4732 |03.11.2019 Борисов: Не е нормално толкова пъти да побеждаваме. Доскучава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads