Реклама / Ads
6| 4114 |30.11.2018 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Държавата купува ЧЕЗ, ако БСП спечели изборите

.
Корнелия Нинова на срещата на лидерите на партии от страните от Вишеградската четворка.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова е обещала пред чешките социалдемократи българската държава да купи българските активи на ЧЕЗ, ако социалистическата партия спечели изборите в България.
 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова днес е участвала в среща на лидерите на партии от страните от Вишеградската четворка - Чехия, Полша, Унгария и Словакия, плюс Хърватия и България, съобщават Медияпул. На срещата Нинова е обещала пред чешките социалдемократи българската държава да купи българските активи на ЧЕЗ, ако социалистическата партия спечели изборите в България.

 

“Тази сделка е непрозрачна, с подставени лица, тя засяга националната сигурност на България и сигурността на близо три милиона българи”, заявила Нинова. Тя обяснила, че досега от БСП са предприети всички парламентарни и законови мерки тя да бъде спряна.

 

Нинова се е срещнала с Павел Поц, евродепутат и представител на участващата в управлението на Чехия Чешка социалдемократическа партия. Двамата са обсъдили сделката за продажбата на ЧЕЗ България на "Инерком", чийто собственик е Гинка Върбакова.

 

Нинова е представила пред чешката страна доклада по казуса на временната парламентарна комисия на българското Народно събрание и е запознала колегите си с позицията на БСП.

 

 “Тъй като чешката държава е собственик на акции в ЧЕЗ, моля информирайте чешкото правителство, че при спечелване на избори в България, БСП ще предприеме необходимите действия българската държава да се заяви като кандидат-купувач и да участва в процедурата по продажбата. Ще работим за това- България да си върне собствеността върху тези активи. Във вашите държави те са държавна собственост. За нас това е въпрос на национален суверенитет”, казва още Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4018 |28.11.2018 Горанов лази по нервите на майките: Ангажиментът на държавата към тях е изпълнен . 1| 3905 |27.11.2018 Институт за енергиен мениджмънт: Държавата и регулаторите трябва да имат визия за енергиен преход, за да го направят и компаниите . 3| 4203 |22.11.2018 Нинова: Има нареждане МВР да следи всяка моя крачка в страната . 2| 4403 |21.11.2018 Корнелия Нинова: Има изход от ситуацията в държавата – оставка, предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads