Реклама / Ads
12| 4873 |25.05.2016 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Диалог с АБВ само на равноправна основа

.
Корнелия Нинова
До края на тази година БСП ще бъде готова със секторен национален план за развитие на България, който да е различен от това, което прави настоящото управление. Това ще бъде цялостна визия как трябва да изглежда България след 5-10-15 години. Това обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНР.
 

По думите й, БСП тръгва по пътя на връщане на доверието, а лявомислещите трябва да повярват, че БСП е техният представител в парламента. Целта е да вдигнем БСП – и организационно, и като хора, които ще я последват извън нас, декларира левият лидер: Които искам да убедим, че този път това е партията, която може да ги представлява, че няма да ги излъже, няма да ги предаде.

 

БСП ще се яви на предсрочни парламентарни избори подготвена, подчерта още Корнелия Нинова: Тази съсипия в държавата повече не може да продължава, всичко върви надолу, всеки ден с това управление е загуба за държавата. Този политически пазарлък, който тече всеки ден между управляващите партии е стъпка напред - две назад, той е пазарлък за постове, не ражда политики.

 

С предстоящото вътрешнопартийно допитване трябва да бъде решено дали БСП да се яви сама на президентските избори или заедно с други формации, включително АБВ, заяви Нинова: Само БСП сама на президентските избори или търсене на формула и фигура, която да привлече и други, обща лява кандидатура, която да бъде подкрепена и от хора извън БСП.

 

Тя обаче беше категорична, че диалог с партия АБВ може да има само на равноправна основа: Не може по този начин, по който те тръгват, със самочувствието и "с бутонките". Те са водачът вляво и БСП е, както каза един техен представител: "Хайде БСП  да се качи на влака, че тръгваме". Така няма да стане. Или ще разговаряме разумно или от позиция на силата и на менторски тон никой оттук нататък няма да говори на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4749 |24.05.2016 Нинова: Да бъдем горди с българския принос в световната цивилизация . 115| 7761 |23.05.2016 Нинова: Борисов загробва България . 57| 4948 |21.05.2016 Нинова: Пълна мобилизация за президентски и предсрочни избори . 2| 5061 |18.05.2016 Новият директор на БНР: Ще върна диалога между водещи и редактори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads