Реклама / Ads
23| 4184 |12.07.2020 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Днес народът е по улиците и мястото на БСП е при него

.
”Днес членове на Националния съвет провеждат нелегитимно заседание на колективния орган на партията. За да има заседание на Националния съвет, трябва да има 93 присъстващи от 185-членния състав. Присъстват 74 по официален списък. Това не е пленум на Националния съвет - официалният колективен орган на БСП, а сбирка на членове на НС по интереси. Тя е нелегитимна и не може да взима решения, важащи за БСП”.
 

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.


Тя припомни, че на 13 юни е имало редовно заседание на Националния съвет, на което е изнесла доклад - оценка за управлението. "В него много ясно казах - мафиотско-олигархичен модел на управление. Единственият изход от ситуацията в страната е оставка на кабинета. Предложих - общонародна подписка за вот на недоверие и внасяне на такъв вот. Тези членове на НС на БСП, които днес са се събрали, тогава отхвърлиха оценката на правителството в доклада и не го приеха. Отхвърлиха предложението за участие в протести и подписка, която да предшества вот на недоверие. Те предложиха национална кръгла маса с ГЕРБ", подчерта Нинова.


Лидерът на БСП увери, че се изпълнява взетото на 13 юни решение за вот на недоверие - в сряда парламентарната група на левицата внася вота на недоверие в Народното събрание. "Призоваваме всички, които искат промяна на модела на управление, независимо от партийната си принадлежност, в деня, когато този вот ще бъде дебатиран в парламента, да ни подкрепят извън него", заяви Корнелия Нинова.


По думите на Нинова в момента държавата е в институционална криза, а народът е по улиците и мястото на БСП е при него. "Колективните легитимни органи на партията отдавна са взели решение- оставка на този кабинет. Ако за 4 години някои членове на НС не са разбрали, че ние искаме оставка, че се борим с паралелната държава, че се борим със задкулисието и мафията, която ни управлява, и днес са се събрали да решат какво да правим, то толкова по-зле за тях. Ние 4 години последователно провеждаме тази политика, приета от Конгреса и от Националния съвет на партията", подчерта тя.


Корнелия Нинова призовава членовете и симпатизантите на партията да не се поддават на провокации: "Това, което се случва днес, е провокация. Това е опит, поредният за 4 години, да бъде разколебана БСП отвътре. Членовете и симпатизантите на БСП сте истинската сила на партията. Четири години ни подкрепяте и четири години провеждаме като политика това, което сте ни възложили. Сега е ключовият момент да завършим тази битка- този модел на управление да си отиде. Оставка и нормална държава с умни, почтени, грамотни и компетентни хора, които да я управляват", завърши Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 4577 |12.07.2020 Нинова: ГЕРБ счупи държавата. Подкрепете ни мирно пред НС докато дебатираме вота на недоверие в сряда . 0| 4127 |12.07.2020 Код жълто - силен вятър в две области на страната днес . 52| 25522 |11.07.2020 Евгений Дайнов: Народът, Ахмед! Хората спасиха положението днес . 52| 6043 |11.07.2020 Шефът на МВР: Още днес ще искаме да се свали охраната на Доган и Пеевски, както и оставката на шефа на полицията в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads