Реклама / Ads
11| 6267 |18.06.2020 НОВИНИ

Корнелия Нинова за дрона: Вицове не бих искала да коментирам

.
Корнелия Нинова
Вицове не бих искала да коментирам. Нека не си губим времето взаимно в коментар на това. Това каза по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова относно твърдението на Борисов, че президента Радев го следи с дрон.
 

По думите й премиерът Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива", настоя тя.

"Не вярваме на всичко, което се твърди от обвиняемия Божков, искаме анкетна комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме, но засега не се случва", изрази съжалението си Нинова.

 

Според нея тесните връзки между политици и бизнес са опасни за страната ни.

"Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на България на задкулисието. Той го предаде доброволно. Следователно е част от всичко това", настоя тя. Нинова отново повтори, че никога не е имала отношения с Васил Божков, който се укрива от родното правосъдие в ОАЕ.

 

"Опозицията не може да направи паралелна държава, това се прави от властта, защото там се разпределят ресурсите. Така, че обвинение, че ние сме паралелна държава, е най-малкото несъстоятелно. Опитвам се, чрез политиката, която предлагаме, да има доверие в БСП, включително и в мен разбира се, като председател. Не се защитавам от някакви нападки, защото фактите са си факти за последните 4 години и оценката ще я даде партията на 12 септември", коментира лидерът на Столетницата.

Корнелия Нинова припомни, че има решене на колективния орган на БСП за оставката на това правителство.

 

"Смисълът не е те да станат, ние да седнем във властта и да се продължава постарому. Смисълът е да се промени модела на управление, да се направят много дълбоки промени в системите, секторните политики, в здравеопазването, в образованието, в икономиката, което е много голяма и амбициозна задача. Търсим съюзници за тази промяна, защото знаем, че сами не можем. Последната седмица имахме срещи с над 30 леви партии, ще продължим тези срещи с нови организации, но последните събития показват, че промяната е наложителна и неизбежна, а и страшно необходима за България", настоя тя.

 

"Новината от вчера е съвсем друга, не са снимките от спалнята на Борисов. Това, че общественото внимание отива нататък, само показва изкривяването на истинския разговор за политика в България. Тя засяга според мен всеки българин, не е преувеличено това. Вчера имаше един тристранен съвет и тристранно споразумение между работодатели, синдикати и правителство, което беше наречено от някои от участниците - историческо. Би трябвало днес обществото, а и ние политиците, да се съсредоточим върху разговора какво е подписано в това споразумение... Не виждам грижа за хората, защото кризата в момента засега десетки хиляди българи и те в момента имат нужда от помощ", категорична бе лидерът на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4935 |15.06.2020 Нинова: Не се чувствам бламирана на пленума, БСП не е пред фалит . 33| 6947 |13.06.2020 Корнелия Нинова: Борисов се превръща в опасност за България . 30| 6689 |11.06.2020 Даниела Дариткова: Нинова да предизвика вот на недоверие, не да обикаля по села и паланки . 22| 6723 |11.06.2020 Корнелия Нинова: Няма общ разговор между мен, Златев и Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads