Реклама / Ads
0| 4798 |25.07.2017 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Интервюто на Гергов е най-добрият пример за паралелната държава

.
„Интервюто на Георги Гергов е най-добрият пример за паралелна държава и за задкулисие, срещу което се обявих на конгреса, на който бях избрана. В предизборната си платформа и с действия, ние се заявихме срещу паралелната държава и задкулисието. Има решение на легитимните органи на партията – Национален съвет и Изпълнително бюро, че няма да правим коалиция с ГЕРБ. Член на ръководството, без да е упълномощен, е водил разговори, по негово признание, и то няколко пъти, с лидер на нашия политически опонент за такава коалиция”.
 

Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос за бившия член на ИБ на НС на БСП Георги Гергов.  Тя предположи, че едва ли разговорите са били за един учебник по един предмет в един клас или за оздравяването на общинските болници. "Каквото и да струва на мен лично и на моя екип, дори и „по-раншкото” ми отстраняване, ще продължа с всички сили действията си срещу задкулисието и паралелната държава, срещу договорките зад гърба на легитимните органи на партията, на членовете на партията. Ако искаме да променим държавата, трябва да започнем от себе си и да дадем личен пример.”- категорична бе тя.

 

Нинова коментира и думите на Георги Гергов, че е ходила „инкогнито” в Пловдив, за да му предлага „компенсации”. По думите й това е единствено в графа „ваканционни вицове”. Тя представи откритото писмо от пловдивските социалисти до нея, което е било разпространено и от медиите, с което те я канят. „Аз отидох в Пловдив в отговор на това писмо. Какво инкогнито има да отидеш по публично обявена покана, на публична среща пред 60 човека и да изразиш политически позиции. За компенсации и дума не е ставало”- каза още тя. Председателят на левицата допълни, че ако е искала да прави компенсации, е щяла да се възползва от решението на ВСС, че  в срещата в ЦУМ не е имало нищо нередно. „Още тогава заsвих, че няма връщане назад и този въпрос е приключен”, заключи Корнелия Нинова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6096 |21.07.2017 Корнелия Нинова: Корупция без политически чадър не може . 5| 5473 |21.07.2017 Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ . 0| 5179 |20.07.2017 Нинова: Симеонов мисли, че ще ни заблуди за клас прослужено време? . 0| 5479 |07.07.2017 Нинова: Искаме орган за борба с корупцията, но не назначаван от МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads