Реклама / Ads
8| 7415 |19.04.2019 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Коя е Деси Радева, че да коментирам думите й?

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
”Коя е Деси Радева, че да коментирам думите й”, попита Нинова в отговор на въпрос в Евродикоф по Евроком как ще коментира поста на съпругата на президента за предателите пуснат в социалната мрежа. ”Тя не е институционална, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения, не мога да коментирам Фейсбук”, отсече Нинова.
 

Тя коментира и отношенията й със Сергей Стнишев: "Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев. За мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица - дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма", заяви червената лидерка.

 

„Аз искам връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика, изтъкна Нинова. "Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората разлика е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието – никакви договорки с ГЕРБ, никакви догооврки с ДПС, с олигарси. Този човек предложи Делян Пеевски", припомни Нинова.

 

Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало да бъде в листата заради противоречията в политиките. "Борим се с Истанбулската конвенция, а той е символ на тази политика. Ето сега националния съвет преподреди листата и всеки може да гласува както иска", поясни лидерът на БСП.

 

На въпрос как Иво Христов попадна в листата на БСП Нинова каза, че номинациите на организациите за началника на кабинета на Румен Радев са били ясни. Тя отказа да коментира отношенията си с президента Румен Радев, но съобщи, че той е бил уведомен за това. "Говорим си с президента Радев", посочи Нинова.

 

Причината Иво Христов да бъде в листата е заради общите политики, които споделяме във "Визия за Европа" и "Визия за България". Имаме общи идеи за бъдещето на Европа и това е основа за съвместна работа, каза Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 13981 |16.04.2019 Първо във Фрог: Местят Десислава Иванчева и Биляна Петрова в сливенския затвор . 5| 4728 |15.04.2019 Майката на Деси: Отведоха Деси и Биляна в ареста, не им дадоха и бельо да си вземат . 45| 11656 |15.04.2019 Осъдиха на 20 г. затвор Десислава Иванчева, 15 г. за Биляна Петрова . 3| 4383 |09.04.2019 Очаква се последното съдебно заседание срещу Десислава Иванчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads