Реклама / Ads
0| 4425 |05.07.2016 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Очертахме профила на кандидат-президента ни чрез допитване

.
Корнелия Нинова
„Резултатите от допитването в партията ни дават мандат за обединение на левицата в коалиция, заедно, зад една обща президентска двойка. За коалиция с други партии са гласували 72% от членовете ни”.
 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя изрази благодарност към структурите на левицата за перфектната им работа по организацията, на членовете, които са гласували, на хората работещи на "Позитано" 20, както и на комисиите в партията. „Те свършиха добра работа. Постигнахме много висока активност в гласуването, което е успешно и уставно легитимно”, коментира тя.

 

Допитванията да станат практика

 

Корнелия Нинова каза също, че левицата възнамерява тези допитвания да станат практика в партията. „Допитването показва друго отношение към членовете ни, които го оценяват”, обясни тя.

 

Данните, които тя изнесе показват, че активността в страната е била 72,45% или 72 382 членове на партията са дали своя вот. Самостоятелно участите, като партия, са поискали 23%, като 0,56% са поискали да подкрепим друга партия. За независим кандидат, подкрепен от инициативен комитет са гласували 3,14%.

 

Другата информация, която лидерът на левицата сподели е, че за коалиционно участие на президентските избори с партиите от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са гласували 84%, с АБВ – 52%, с „Движение 21” – 49%, с други партии и организации в ляво – 37%, с ВМРО – 36%, с АТАКА – 32%, с НФСБ – 23% и с ДПС – 13%.

 

Конференциите за издигане на кандидатурите трябва да приключат до края на юли.

 

Лидерът на левицата обясни, че БСП стартира конференциите за издигане на кандидатурите за президентските избори, които трябва да приключат до края на юли. „Започваме работа и с другите партии. В събота ще проведем среща с партиите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в централата ни на „Позитано” 20 от 11 часа”, каза тя.

 

„Отправяме покани за срещи с политическите сили АБВ, „Движение 21”, ВМРО и другите партии в ляво, като от понеделник ще можем да се срещнем с тях в парламента, като разговаряме открито и прозрачно, пред медиите. Ще обсъдим обединението в ляво и подходящата платформа. Искаме възможно най-бързо да излезем с кандидат-президентската ни двойка”, заяви Нинова. По думите й левицата, за разлика от ГЕРБ, не се страхува, че те ще бъдат охулени и подложени на критики. „Смятаме, че колкото по-рано започне президентската кампания, толкова тя ще бъде по-смислена и хората ще имат време за избор”, обясни лидерът на социалистите.

Тя каза също, че на първите срещи с колегите от другите партии, ще бъде предложена платформа за идеите, около които трябва да се случи обединението в ляво, за профила на президента и вицепрезидента. „Надяваме се, до провеждането на събора на Бузлуджа, да имаме яснота за кандидатите и да ги обявим. Ако не успеем, срокът за това е краят на август”,обясни тя.

 

Кандидатът за президент ще трябва да отстоява българския интерес

 

Според Корнелия Нинова кандидатът за президент ще трябва да отстоява българския интерес, да не взима страна в международен план. „Във вътрешен план, той трябва да е социално адаптиран, който се грижи за българските граждани”, каза тя.  

 

На въпрос на журналисти, дали има кандидати, които БСП не би подкрепила, каквито спекулации вече имало с имената на Георги Първанов и Ивайло Калфин, Нинова заяви, че те не могат да бъдат общите кандидати на левицата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4348 |30.06.2016 Нинова: Гласувах за победа на левицата на президентските избори . 43| 5210 |25.06.2016 Нинова: Ние сме алтернативата на управлението . 20| 4196 |24.06.2016 Нинова: Правителството да защити 250 000 български граждани във Великобритания . 5| 4915 |21.06.2016 Корнелия Нинова: Кунева да подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads