Реклама / Ads
15| 5965 |24.07.2019 НОВИНИ

Корнелия Нинова отказа да коментира номинацията на Гешев, защото само Борисов командорил ВСС

.
Корнелия Нинова
ИБ на БСП свали доверието на Владислав Гуцанов. Моето мълчание е от уважение към членовете. Така стана и във Варна. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.
 

Свалихме доверието си по волта на варненските социалисти. Те са изпратили 54 жалби срещу него, повечето по времето на Сергей Станишев и Михаил Миков. Под писмото са се подписали 210 души. Предишните колеги не са посмели да пипнат там.

 

Въпрос на принципи и морал е. Жалбите и фактите са за подправяне на членската маса във Варна. Вписване на фалшиви членове във Варна. Предложих да има електронни карти и електронно гласуване. Получих от Гуцанов формуляри на починали хора и 7 формуляри с една и съща снимка. Когато имаш повече членове, имаш повече делегати на Конгрес, които могат да влияят на решенията на Конгреса. Има данни за връзка с ГЕРБ. 

 

Между мнението на варненските социалисти и варненската общественост, и доживотното оставане на един човек на партийният пост, аз избирам първото. От три години заявяваме, че искаме да променим модела и порочните обвързаности. Ще има избор на нов председател. Искаме да отидем на тези избори със сигнал към обществото, че сме готови за промяна от себе си. Кирил Добрев ще е председател на предизборния щаб на БСП.

 

Европейската практика е да се ограничи финансирането на партии от фирми. Преминава се към държавно финансиране. България и правителството на Борисов направи стъпка назад. Политическият ни живот става отворен двор за всякакви влияния. Не очаквах толкова бърза реакция от Европа. Ще намерим начин да се финансиране. Изхарчили  сме си субсидията. Не сме като ГЕРБ да си държим парите на влог, за да печелим. Те си държат парите за лихви. Първата вноска е върната.

 

Нинова не пожела да коментира кандидатурата на Иван Гешев. Тя ще изчака края на срока за номиниране. Гледаме спокойно на тези неща. Не  редно партии да се месят в тези неща. Само Борисов може да си позволи да командори ВСС, спомняте си онзи случай, когато нахлу там.

 

Премиерът се крие в критични ситуации, като тази с удара срещу НАП. Аз се доверявам на специалистите. Това е много опасно. Вместо да излязат и да кажат, че има пролем, те се крият и казват, че опозицията плаши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6310 |20.07.2019 Нинова захапа Борисов за подкрепата му за Кьовеши за европейски главен прокурор . 6| 5037 |19.07.2019 Нинова: ДПС контролира ГЕРБ, Борисов клекна . 4| 4532 |19.07.2019 Нинова: Премиерът да дойде в парламента и да обясни за плащането на Ф-16 . 11| 4693 |14.07.2019 Нинова казва кандидата за кмет на София през септември, чака Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads