Реклама / Ads
3| 5266 |25.05.2017 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Политическо лице няма място в ”ЦУМ-гейт”

.
Източник: БГНЕС
Корнелия Нинова отрече да се е възползвала от ЦУМ-гейт, за да си разчисти пътя с отстраняването на Георги Гергов.
 
Тя отгворои, че ако е искала, сигурно е щяла да го направи. "Политическо лице няма мястото на тази среща. Не знам кой-какво е искал, ние оценяваме участието в нея на наш представител", коментира тя пред Нова телевизия.

Нинова не приема обвиненията, че Гергов й е дал гласове, за да спечели председателското място на БСП. По думите й години наред изборът се прави между някакви договорки, а тя е сложила точка на тази практика. Призна, че е имало голяма съпротива.

 "Бъдещият председател след мен ще бъде избиран от всеки член на партията", заяви тя и добави, че активът на левицата е над 200 000 души. Лидерът на БСП обаче отказа да даде конкретен отговор дали вижда нередност в присъствието на главния прокурор Сотир Цацаров в ЦУМ. По думите й фокусът е друг, като се очаква да се действа по съдебната реформа.

"Не даваме оценка на главния прокурор. Тези спорове между големите в съдебната власт не са продуктивни", заяви Нинова. По повод изказването на Владимир Путин в Деня на славянската писменост и култура, лидерът на БСП заяви, че думите му са били изненадващи и неприемливи. Тя допуска, че с коментара си руския президент се опитва да отправи сигнал към България. Нинова обаче не пожела да прави догадки.

"България е носител на това богатство и трябва да си го защитим", коментира тя и добави, че смята реакцията на представители на властта за адекватна. За новото правителство Нинова каза, че не вижда успешен екип.

Тя заяви, че БСП е против всяко насилие върху човешко същество, затова е осъдила и фашистките жестове на членове на правителството. Запитана защо на изяви на социалистите присъстват портрети на Сталин, Нинова каза, че това не е свързано с БСП и помоли да не се преписват на партията тези неща. По темата за КТБ Корнелия Нинова каза, че БСП е за разсекретяване на стенограмата при президента Росен Плевнелиев. Тя смята, че обществото има нужда от истината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5806 |16.05.2017 Нинова: Да се дадат субсидии на производителите на плодове и зеленчуци . 3| 8183 |16.05.2017 Красимир Янков пак удари по Корнелия Нинова . 0| 3833 |10.05.2017 Корнелия Нинова: Няма да оставим Мая Манолова сама в битката с ЧСИ . 3| 3783 |04.05.2017 Нинова: От красивите думи преди вота не е останало нищо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads