Реклама / Ads
6| 4994 |15.10.2020 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Разпускането на този парламент и избори е спасително за България

.
Това, което ви обещавам е промяна
 

Уважаеми български граждани, ако някой от вас е имал колебания дали това Народно събрание е делeгитимирано и трябва да си ходи, днес беше освободен от тези колебания и е абсолютно убеден, че в този състав, с това мнозинство, 44-ото Народно събрание е изчерпано и оставката на г-жа Караянчева не е достатъчна това да се промени. Вече е необходимо след този дебат, който проведохме,  все по-категорично да заявим, че е спасително за България този парламент да бъде разпуснат веднага и да се проведат избори.

Ето защо – основите на държавността, принципът на върховенство на закона, който изисква законодателят да упражнява парламентарен контрол, беше сведен до предложение за среща в ресторант. Дъно.

 

Второ, унижаването на институцията български парламент с обидното и цинично изказване на г-н Борисов за председателя на институцията парламент беше сведено до спор кой е по-по-най в Кърджали и чий регион е Кърджали, и кой има по-голямо право да носи отпред епитета кърджалиец.

 

При опит да й бъде отнема думата, прекъсната от водещия заседанието Валери Симеонов, Нинова заяви:

 

„Само да припомня, уважаеми народни представители, че отстраняването ми от тази трибуна преди няколко години, заради което си отиде г-н Главчев, в момента е предмет на дело в Страсбург, което ще спечеля. Не заради себе си, заради арогантното ви отношение и опитите ви постоянно да заглушавате гласа на опозицията. Така че, мислете за Главчев и решавайте дали ще ми спрете микрофоните и ще ме свалите отново от трибуната.

Не ми казвайте какво да говоря. Аз съм народен представител, който има право на свободна воля, да изразява позиция на парламентарна група. Един час слушаме обиди, лъжи и клевети и сега ми казвате, че нямам право да отговоря от името на българските социалисти ли?“

Уважаеми български граждани, несгодите на цяла гилдия - дейци на културата, дейци на духовността, дейци на читалищата днес, вместо да се обсъжда как да им се помогне в ситуацията с COVID-19, бяха сведени до дъното в спор за три килима трета употреба и как това било помогнало на културните дейци. Е, не ви ли убеждава това, че  мнозинство с това равнище на политически разговор отдавна трябва да е в миналото?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 8513 |15.10.2020 Дебатите в НС - от “ Корнелия, покани Борисов на кръчма” до “Цвета е петно за парламента” . 5| 5528 |14.10.2020 Корнелия Нинова поиска оставката на Караянчева . 24| 6064 |11.10.2020 Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро . 12| 4632 |09.10.2020 Корнелия Нинова: Протестите и оценката на Европа трябва да се реализират в промяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads