Реклама / Ads
3| 4203 |26.03.2019 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Цветанов си отива, моделът остава

.
„Цветанов си отива, моделът остава. Няма как Борисов да реши проблема с апартаментгейт, защото той е следствие, а не е причина. Проблемът е в изградения модел на управление през тези десет години”, това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на „Позитано” 20.
 

По думите ѝ, това е модел, в който всички правителства и мнозинства на Борисов приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които след това им се отблагодаряват. Тя показа списък с доказателства за 26 лобистки закони, които от БСП са изготвили по време на правителстово „Борисов 2” и съобщи, че в следващите дни ще представят такава разработка и за „Борисов 3”.

 

„Ще видите, за краткото време на съществуването на това правителство, колко лобистки закони са приети, в чий интерес и за какви пари. Затова казвам, че това е модел”, коментира Нинова.

 

Тя изрази мнение, че втората характеристика на този модел е политическият рекет върху бизнеса – дали за да го откраднеш, или да ти плати в апартаменти. „Моделът е политическият рекет. Ето защо дори Цветанов да си иде – ще дойде друг Цветанов, но моделът остава ”, категорична бе Нинова. Тя припомни още, че от първите случаи на апартаменти на Цветанов не е последвало нищо, от апартамента на Горанов, „Суджукгейт”, оградата и „Хасковогейт” и всичко останало, което от БСП са показвали пред обществото – също нищо.

 

Нинова коментира още, че Борисов реже една глава, идва друг човек, а моделът продължава- самият Борисов е главата на този модел. „Борисов каза, че е създал партията си, за да бори корупцията, но след десет години корупцията пребори партията му. Единственият демократичен начин този модел да бъде променен са  предсрочни избори”, заключи Нинова.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4103 |26.03.2019 Караянчева: Утре решаваме за Цветанов . 16| 10956 |26.03.2019 Бабикян: Цветанов сам трябва да реши, не да чака Борисов. Защо мълчат Горанов и НАП? . 12| 9971 |25.03.2019 И член на ВСС, предложен от Цветанов, също се сдобил с имот в блока на Цецка . 3| 6077 |25.03.2019 Сайтове, свързани с Пеевски, претоплят фейсбук защита на Цветанов от 2015 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads