Реклама / Ads
1| 3969 |02.01.2018 НОВИНИ

Корнелия Нинова: С ветото си президентът дава златен шанс на парламента

.
Източник: БГНЕС
„Изпратихме 2017 г. под знака на тежките оценки, дадени на България от авторитетни европейски издания“. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 
По думите й британският вестник"Гардиън" и немският "Ди цайт" ни определят като най-корумпираната страна в Европейския съюз, която застава начело на председателството. Тя подчерта, че сме започнали 2018 г. с негативния анализ на френския "Журнал дю Диманш", който пише: “Корупцията в България е ендемична. Корупцията е навсякъде." „Този път оценките не са от "лошата" БСП, която иска да ни изложи пред Европа. Те са от сърцето на Европа, от най-големите в ЕС -Германия, Франция, Великобритания. Защо мълчите, г-н Борисов. Вие имате огромно влияние в европейските столици. Отговорете на тези обвинения към страната ни. Сигурно няма да го направите и причината е описана в "Ди Цайт": "корумпирани, но послушни", пише председателят на левицата. Според нея това струва 10 млрд. лева годишно, които се крадат от българската икономика, българските семейства и домакинства. По думите й корупцията е в основата на крещящата бедност и несправедливост.

Нинова обяснява, че по-важно дори от външните мнения е това на българския народ, който поставя корупцията на челно място в класациите на най-тежките проблеми за живота му. „Вместо правителството на Борисов да прогледне реално за този проблем, имитира действия“, коментира тя.

По думите й приетият по Коледа антикорупционен закон е определен от авторитетно френско издание така: "направо може да ви разсмее." Лидерът на БСП пише още, че за европейската общественост корупцията в България все още стряска Брюксел и класира България сред трите най-корумпирани страни в Европа. „Така започва българското председателство, за съжаление. Но още не е късно да се вземат мерки. Президентът Радев дава златен шанс на правителството и мнозинството в НС с ветото върху антикорупционния закон. Здравият разум и истинското желание за борба с корупцията да надделее“, заявява Нинова.

Според нея подкрепата за ветото би било само една стъпка в правилната посока, а втората би била да се чуят аргументите на БСП при вота на недоверие за корупцията на правителството на Борисов. „Не се ли справим с корупцията, не можем да решим нито един от другите проблеми - бедност, здравеопазване, образование, демография. Или всички осъзнаваме това и променяме нещата, или правителството на Борисов ще ни тегли все по-надолу“, заключва Корнелия Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4386 |22.12.2017 Нинова: Борисов помоли Доган за помощ и я получи, но вот на недоверие ще има . 3| 4461 |19.12.2017 Нинова: Спират 20 млн. лв. за онкоболни и дават 700 млн. лв. за ТОЛ система . 4| 4485 |18.12.2017 Нинова: Хората от Генерал Тошево защитиха българската земя . 10| 5977 |16.12.2017 Нинова: Решението за мораториум върху новите молекули е на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads