Реклама / Ads
9| 4528 |17.09.2015 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Властта лъже за данъците, за излишъка от 2 млрд., за санирането

.
Корнелия Нинова
Правителството обеща да не вдига данъците, а вчера се оказа, че нещата стоят по доста по-различен начин. Другата лъжа е, че са събрани в повече 2 млрд. лева. Аз попитах Бойко Борисов харчи ли се този излишък и той ми отговори положително. Аз имам съмнение, че тези пари вече са изхарчени. Когато имаш излишък от 2 млрд. лева, не вдигаш данъците. Това е противоречие. Следващата лъжа е за санирането.Това заяви по bTV депутатката Корнелия Нинова.
 
Беше обещано, че санираните сгради няма да плащат данък сгради. Каченият законопроект на страницата на Министерството финансите обаче показва, че тази привилегия отпада. Санираните сгради ще си плащат данъците. Това също е противоречие, категорична беше Нинова.

Нашата работа е не само да критикуваме, но и даваме реални предложения. Едно такова е отмяната на плоския данък и въвеждането на прогресивен такъв. Трябва да се търси съгласие по една данъчно-финансова система, която да е справедлива за всички и да даде малко въздух на най-бедните, обясни Нинова.

Законопроектът, предложен от финансовия министър Владислав Горанов, си стои на сайта на Министерство на финансите. Позицията на г-н Цветанов, че това е само една идея, е неприемлива. Имам подозрения, че след изборите данъчните предложения на Горанов ще минат, обясниКорнелия Нинова.

Тя отново подчерта, че в предложенията на финансовия министър има четири лъжи. Това са финансови лъжи, натърти тя.

Днес с работодателите обсъдихме няколко въпроса, които те поставиха за енергетиката. Ние смятаме, че не е редно частни бизнесмени да влизат в бордовете на държавните енергийни предприятия. Това крие риск от конфликт на интереси. Трябва да има закон, който да определя правилата и начина на избор на хората в управителните съвети на всички държавни предприятия, коментира тя  и тази тема. Ко

Във връзка с изключването на Георги Кадиев от БСП Нинова заяви, че и двата пъти е гласувала „за”. „Когато се работи в екип, когато се работи по правила, те се спазват. Георги е умен мъж, направи си избора. Убедена съм, че времето ще му покаже, че той е бил грешен. Страх нямаме. Имаме амбиция да водим силна кампания в София”, каза още червената депутатка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 12601 |17.09.2015 Интелектуалци към властта: Вразумете се! . 1| 4630 |16.09.2015 Бизнесът и властта с пътна карта за реформи в енергетиката . 11| 4573 |04.09.2015 Властта търси кредит, за да се разплати с "американските Марици" . 10| 5178 |04.09.2015 Нинова: Москов обрича 300 000 жители на София-област на геноцид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads