Реклама / Ads
2| 4892 |05.06.2018 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Защо ГЕРБ променяха 7 пъти мнението си за ”Белене”?

.
Това попита в ефира на предаването ”Лице в лице” на бтв лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отрече да има коалиция между социалистите и управляващите по повод рестарта на замразения проект. Тя коментира изявленията на президента за корупцията, за антикорупционната комисия и декларацията на Вишеградската четворка, която ГЕРБ не подписа:
 

"Нашата позиция за АЕЦ "Белене" не е променяна, питайте ГЕРБ защо променят мнението си във времето 7 пъти. Не съм съгласна, когато управляващите узреят за някоя наша идея, да ни определят като коалиция с тях. Ние няма да се съгласим на всяка цена, ще следим как върви проекта. Особено за корупцията. Абсолютно неработещ е законът за корупцията, нищо не се прави и президентът Румен Радев е прав. Принципно не е правилно правителството да си назначава кой да го проверява. Това не е полезно, ние сме против. Концепцията на Антикорупционния орган е сбъркана - как тези хора ще проверяват онези, които са ги назначили. Не мисля, че президентът Радев ще прави партия, това не ме притеснява", заяви Нинова.

 

Тя цитира Красимир Лалов от националното професионално сдружение, който по-рано изрази категорично мнение, че в момента превозвачите са в по-лоша ситуация отпреди. "Хората от бранша коментират ситуацията по негативен начин, че нищо по-добро не е постигнато. Не биваше да се прави такава излишна пиар акция преди ден на "великите" постижения на правителството, че едва ли не България е победила Макрон и т.н..

Трябва да търсим съмишленици като Гърция и Кипър, за да можем да сме по-силни и да решим проблема в следващата 1 година", каза още Нинова.

 

"Лидери от 4-те държави на Вишеградската четвърка ни поканиха и взехме решение на всеки 6 месеца да се виждаме, дори ги поканих следващото ни виждане да е у нас.

Ние възразихме срещу орязването с по два пъти по 5 процента на парите за държави като нашата, което ще ни увреди бюджета и политиката. Нашето правителство е отказало да подпише декларацията на Вишеградската четворка, което, според нас, уврежда интересите ни", допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5182 |04.06.2018 Корнелия Нинова: Ако ние управлявахме България, щяхме да подкрепим Вишеградската четворка от Будапеща . 4| 5292 |01.06.2018 Нинова: Изборите в Галиче бяха подменени . 2| 5261 |31.05.2018 Корнелия Нинова: Посещението на Борисов в Русия - много условности и неизвестни . 1| 4896 |30.05.2018 Нинова: Единственият официално признат от съда лъжец е Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads