Реклама / Ads
62| 18594 |06.04.2012 НОВИНИ

Корнелия Нинова в затвора, Софи Маринова – в парламента

.
Сериозни полиически заявки бяха направени по време на парламентарния контрол в НС. „Що не ни вкарате всички в затвора”, - гневно се провикна от трибуната в НС депутатката от БСП Корнелия Нинова.
 
Нeрвната й реакция бе предизвикана от премиера Бойко Борисов, който на нейни реплики за европейските пари за земеделците и по темата за АЕЦ – Белене отвърна с римската сентенция „Истината поражда омраза”. Преди това Борисов обясни, че на зърнопроизводителите се превеждат над 1 млрд лв. Огромни дотации се давали, но хлябът така и не поевтинявал, а обратно – поскъпвал.

„Да не ги давате тия пари вие – това са европари, осигурени още преди да станем членове на ЕС. Всички са ви виновни: производителите, търговците, българите, че си държат парите в банките и не пазаруват”, - скочи ядосана Нинова.

Борисов не и остана длъжен и поясни: „Вие приехте закон, за да не може да ви разследва следващото управление! В разходите по „Белене” има фактури с разлики от 90 млн лева. Известно ли ви е това?” След което си взе бумагите и напусна залата.

Корнелия Нинова

 

Афектираната Корнелия обаче се втурна към микрофона и заяви разгорещено: „Премиерът се отклонява от темата и говори небивалици за „Белене”!" Тя се обърна към депутатите от ГЕРБ и ги обвини, че се държали като опозиция, а не като управляващи. Накрая завърши с патетичната реплика: „Що не ни вкарате всички в затовра?!”

Гербаджии в залата и отвърнаха с усмивки и ръкопляскания.

 

Петъчния ден освен с поредната гореща политическа сцена ще се запомни и появата циганската звезда Софи Маринова в НС. Тя бе поканена да гостува на парламентаристите в навечерието на световния ден на циганите 8 април.

„Сигурна съм, че хора от много европейски страни ще дадат гласа си за невероятната певица Софи Маринова на конкурса на Евровизия”, заяви депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова. Софка, както свойски я наричаха повечето от народните избиратели, скупчили се край нея, представи песента си „Любов без граници”, с която ще представи България на конкурса.

„Крайно време е да има и ромски представител в парламента. Може би е дошло времето човек като Софи Маринова да бъде избрана за депутат в следващото 42-ро Народно събрание” – обяви Фидосова.

Пред журналисти обаче Софи Маринова заяви минути след това, че не е мислила за политическа кариера и че досега само е пяла по предизборни мероприятия срещу хонорар. Обеща обаче да помисли, ако й отправят оферта.

В кулоарите депутати се шегуваха, че Софи поне щяла да излъчва позитивизъм в народното събрание, защото сега имало депутатки, които като се изкажели слънцето се скривало и почвало да вали...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 95| 7476 |24.02.2012 Цветанов и Нинова "се сръфаха" за бонуси . 86| 35701 |22.02.2012 Корнелия Нинова даде Найденов на съд . 4| 5530 |12.09.2011 Теодора Нинова и Димитър Фикиин - новите членове на ВСС . 14| 9415 |28.05.2011 Корнелия Нинова пак плаче за Булгартабак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads