Реклама / Ads
20| 10795 |28.05.2011 НОВИНИ

Корумпираните катаджии – в регистър

.
Източник: Булфото
Спецекипи ще дебнат катаджии, срещу които има сигнали за корупция. Съмнителните пътни полицаи ще бъдат вкарани в специален регистър. Техни колеги ще им бъдат като сенки и тайно ще ги дебнат дали наистина вземат пари от прегрешили шофьори.
 

Проверката ще продължи два-три месеца и ако сигналите за рушветчийство не се потвърдят, катаджиите ще бъдат извадени от “позорния списък”. Иначе - уволнение и съд. Това е една от мерките, които новият шеф на КАТ-София Богдан Милчев ще предприеме, за да подобри работата на службата си, пише Труд.

Милчев си е поставил за цел и коренна промяна в отдела, който отговаря за видеоконтрола в столицата. Справка показала, че от началото на годината до 26 май били заснети 25 472 нарушения. Но били съставени едва 2002 акта. “Това е под 10% коефициент на полезно действие. Поемам ангажимент до края на годината да постигнем 80% успеваемост. Защото в камерите е бъдещето. Така ще се спре безконтролното спиране на автомобили. Няма да има и реплики “Кво прайм сега?”, категоричен бе Милчев. Той се закани да ограничи и спирането на коли за щяло и нещяло. “Водачи ще бъдат проверявани само когато има нарушение или застрашават другите участници в движението”, обясни шефът на КАТ. Той обеща също да намали началниците в службата и да увеличи униформените на улицата.

Новият началник обяви, че охранителната полиция ще бъде включена в издирването на шофьори, които са с отнети книжки. В момента имало около 1500 водачи, останали без контролни точки, които обаче не са си предали свидетелствата за правоуправление. Милчев има и идея да преструктурира КАТ, като подчинените му ще бъдат разделени на групи - едни ще отговарят за катастрофи, други ще регулират, трети ще следят за скорост, а четвърти - да не се образуват задръствания. “Оказа се, че има пътни полицаи, които не могат да регулират”, обясни Милчев. И се закани работата на катаджиите да не се оценява по броя на съставените актове, а по това колко катастрофи и нарушения на Закона за движение по пътищата има в районите им.

Работна група ще подготвя и етичен кодекс на пътния полицай. В него ще бъде заложено униформените да са културни, с добър външен вид, както и без тъмни очила. “Няма конкретна заповед да се свалят тъмните очила. С колегите сами взехме това решение - да излезем на светло. Сваляме очилата и поглеждаме хората честно в очите”, категоричен бе Милчев.(Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5417 |25.05.2011 Магистрати гушкат бонуси от Търговския регистър . 2| 6132 |29.04.2011 Тръгва регистър на длъжниците . 2| 5398 |17.04.2011 Ограничаването на Търговския регистър няма да пресече измамите . 5| 11591 |10.04.2011 О. Донев – собственик на Труд и в Търговския регистър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads