Реклама / Ads
8| 4705 |13.02.2009 НОВИНИ

Корупция в Комисията за регулиране на съобщенията

.
Един „радио–цирк” е на път да приключи. От понеделник след дълги съдебни перипетии в софийския ефир започва програмата на радио К2. И след спорове, скандали и съмнения за нечистоплътни игри.
 

В Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) има корупция, обяви мениджърът на радио К2 Илияна Беновска в интервю за Frognews.bg. Тя отиде и по–далеч, персонализирайки лицето на корупцията в Комисията.

На 16 февруари т.г. точно в 7 часа сутринта в ефира на София ще започне програмата на радио К2. Неговият старт закъсня с месеци, защото спор между две радио марки, който се влачеше повече от година и половина в съда, направи невъзможна появата му в ефир досега. На 20 ноември м. г. излезе решение на КРС, според което излъчването на намиращото се на същата честота, 93,9 мегахерца, радио „Мелъди" трябваше да бъде спряно незабавно, а предавателят им да се запечата. До 4 декември обаче радиото продължаваше да излъчва, затова от К2 решиха да действат сами и включиха своя предавател. Известно време двете станции излъчваха едновременно, мерейки мускули чрез силата на сигнала си. Тогава мениджърът на радио К2 Илияна Беновска определи абсурдната ситуация като радио-цирк, който е доказателство за беззаконието в България при това от страна тъкмо на институциите, които трябва да спазват законите.

Днес Беновска се надява председателят на ВАС Константин Пенчев да не остане известен само с яростните си призиви за законност в действията на съда, а да се погрижи това да се случва и в неговия съд. В противен случай вицепрезидентът на ЕК Жак Баро, който е уведомен за случая, не би се спрял пред нищо, добавя журналистката.

За новото радио и неговите водещи, някои от които известни лица от политиката, които сменят амплоато си; за политическото говорене и корупцията –четете в интервюто с Илияна Беновска. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5209 |11.02.2009 Пореден критичен доклад на Еврокомисията за България даде оценка за управлението . 37| 4971 |02.02.2009 Еврокомисията ни отряза за 140 млн. евро по САПАРД . 4| 5126 |27.11.2008 Еврокомисията ни размаха пръст и за околната среда . 9| 5060 |27.11.2008 Е. Костадинов: Всеки може да обжалва решението на комисията по досиетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads