Реклама / Ads
3| 3813 |29.03.2017 НОВИНИ

Кошлуков: Малките партии ще крепят кабинета, нямат интерес от избори

.
Сега ще е трудно да се направи кабинет на малцинството и затова ще трябва да се проведат коалиционни разговори. Подозирам, че в момента навсякъде текат сондажи. Това каза пред ”Хоризонт” Емил Кошлуков, който не вижда причина този парламент да не си изкара мандата.
 
Кошлуков прогнозира, че след седмица-две емоционалните презумпции ще отстъпят място на рационалния анализ как да се направи кабинет, защото сред формациите в новия парламент има такива, които нямат интерес от нови избори.

Патриотите не са добавили. Обединението им отне, не им добави. Те нямат сметка да искат нови избори, да бутат правителството. Същото важи за ДПС, защото битката с партията на Местан тепърва предстои и те трябва да се опитат да я маргинализират, да намалят влиянието ѝ. Същото важи за Марешки. При всичките си мегаломански настроения този човек едва мина чертата. Той също ще изтрезнее. Кажете ми кой от тези по-малки субекти извън ГЕРБ и БСП има сметка от нови избори? Защо да не подкрепят кабинета?

Обърканата кампания на БСП през последната седмица добави гласове към вълната на ГЕРБ, но БСП се представи доста добре на тези избори и със сигурност имат самочувствие на сериозна политическа сила, преодоляла кризата, допълни Емил Кошлуков:

Този брой на депутатите са постигали в добрите си години. Нинова успя да се справи с битката вътре в партията, да разчисти около себе си терена и да се справи с доста от силните кланове, с победата на Радев...

За Кошлуков ГЕРБ - БСП е много по-трудна коалиция, отколкото другите възможни. Запитан дали на Бойко Борисов не му е по-добре сега без реформаторите, той посочи, че сега е по-трудно, заради различията между ГЕРБ и партиите, с които ще трябва да се коалира:

С Реформаторския блок коалицията е много по-естествена, логична и приемлива. Проблемът, че РБ не е в парламента не е на Бойко Борисов. Поредното разцепление им изяде главата, както и през 2013-а. Със сигурност за ГЕРБ е по-трудно днес, отколкото в предишния парламент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4018 |27.03.2017 ФРОГОКО: 130 млн. лв. субсидии лапат партиите! Вижте кои ще се облажат . 0| 4592 |27.03.2017 При 90% протоколи: Само 5 партии в парламента (Обновена) . 0| 3436 |26.03.2017 Две партии биха Марешки във Варна . 0| 3602 |26.03.2017 Големите партии дават изявления от централите си?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads