Реклама / Ads
38| 13627 |26.09.2014 НОВИНИ

Кошлуков: Свалят ТВ7, защото вече е извън политическия контрол

.
Емил Кошлуков, изпълнителен директор на ТВ7 Източник: Булфото
С поредица от решения на съдия Тодоров от Софийски градски съд законът драматично е нарушен. Ако бях следовател щях да кажа, че има организирана престъпна група.
 
Това обяви изпълнителният директор на ТВ7 Емил Кошлуков на специално насрочена пресконференция. След идването на синдика се противодейства на всички възможности за работа в телевизията. Освен това синдикът предприема действия, за които няма никакви права. Разбира се, обърнахме се към съда, обжалвахме, но няма никакви резултати.

Емил Кошлуков коментира, че едно от най-големите му затруднения през последните 10 дни е изплащането на трудовото възнаграждение на служителите в ТВ7. Телевизията разполага с наличието на тези средства, но всеки опит да изтеглим парите среща запор, коментира Кошлуков.

Не разбирам по каква причина синдикът се използва като инструмент на Светата инквизиция. Не е ли идеята да оздравиш една компания, попита Кошлуков. Целта за него е ясна – медията да бъде свалена от екран, след като вече е извън политическия контрол на определени кръгове.

Емил Кошлуков разказа стъпка по стъпка схемата, която е приложена срещу ТВ7. Синдикът е назначен в разрез със закона според договор, който определя правомощията му единствено и само като консултиране на бъдещи договори. Въпреки това този човек си позволява да сключи договор от името на телевизията, независимо, че той не я представлява.

Договорът е с охранителната фирма „Делта гард”, в който договор на секундата е добавен анекс, с който се задължава телевизията с главозамайващи суми. Аз не знам дали българският президент разполага с толкова за собствената си охрана, възмутено коментира Кошлуков.

Получихме нотариално заверено известие в телевизията, от фирма „Делта гард”, че не им плащаме, при положение, че ние нямаме договор, синдикът си го е подписал сам. Според договора обаче ние дължим неустойки, тъй като е нарушен. И става въпрос за 500 хил. лв., коментира Кошлуков. Освен това известието до ТВ7 отива в Бургас и е получено от бащата на синдика. Аз дори не знам, че има баща, възмути се Кошлуков. И сега аз трябва да изплатя половин милион. Добре, че е наел фирма за охрана, а не самолет!

Има български съдии, които са бандити, каза журналистът. Ние се молим от толкова време да ни освободят другите сметки, за да можем да работим. Три дни частният съдебен изпълнител носи решение от съда от адрес в рамките на София, с което можем да разполагаме с част от парите си.

Правят се опити телевизията да бъде поставена на колене. Хората в телевизията не са получавали заплати. Фирмите, с които работим, изпитват затруднения. Ще подадем искане до министъра на правосъдието този синдик да бъде изличен от списъка на синдиците. Ще сезираме и главния прокурор за престъпление на длъжностно лице. Ще пишем и до ВСС за този съдия, който е одобрил този договор. В процес на преговори сме с бъдещи инвеститори. Разбира се не сме в цветущо състояние, но ще започнем оздравителна програма, заяви плановете си Кошлуков.

И заключи, че схемата е много страшна. Когато става с компании – те фалират, опасно е, когато става с граждани – биват изхвърляни от жилищата им. Но когато става с журналисти, това е директно посегателство върху свободата на словото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5288 |09.09.2014 Западът трепери, защото вече не знае как ще реагира „мечката“ . 26| 5885 |28.08.2014 Н. Чакърдъкова: Хващам се на хорото, защото няма синхрон . 5| 4981 |24.07.2014 О. Герджиков: Правителството падна, защото обърка големи играчи . 21| 4820 |11.07.2014 Свалят охраната на Сергей Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads