Реклама / Ads
4| 5307 |24.02.2014 НОВИНИ

Кошмар с трафика на Лъвов мост

.
Кошмарно огромното задръстване се образува в пиковите за трафика часове днес заради започналото строителство на кръстовище на две нива на Лъвов мост. Гигантската тапа се разпростря и по съседните улици и булеварди: "Цар Симеон", "Св. Св. Кирил и Методий", "Мария Луиза" от Централна гара в посока центъра. Още в неделя бе затворено северното пътно платно на бул. "Сливница".
 

Срокът за изпълнение е октомври тази година. Като първият етап ще продължи 85 дниПромените в движнието включват забрана за влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. Сливница от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Христо Ботев". Движението на превозни средства се организира двупосочно в южното пътно платно на бул. "Сливница". Включване на движението в южното пътно платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев". Разрешено е преминаване през площад Лъвов мост напречно на бул. "Сливница".

Картите за градски транспорт на хиляди столичани са "изгорели" след промяната на тролеите заради ремонта на Лъвов мост, алармират читатели на "Телеграф". Те не знаят как да стигнат до работните си места, след като от вчера тролеите, возещи до Сточна гара, вече не стигат до там. Това ще е до 7 юли, когато се очаква да бъде открито новоизграждащото се кръстовище на две нива с кръгово движение.

Автобусите ще продължават да минават през кръстовищите през периода на ремонта. Тролеите 6 и 7 обаче, които свързват най-населения столичен квартал Люлин с Сточна гара, откъдето може да се хване транспорт за много други направления, вече не стигат до там. Така месечните карти за една линия, които струват 28 лева, се оказват безполезни, притесняват се много столичани.

От Центъра за градска мобилност потвърждават, че тролеите няма да бъдат заменени с дублиращи автобуси и гражданите ще трябва да потърсят алтернативни начини за придвижване. ЦГМ обаче успокоява, че всички, които са закупили карти за линии, чийто маршрути са променени, могат да ги заменят за друга линия в офиса на пл. Възраждане. Те няма да плащат такса "рекламация", тъй като промените са по независещи от пътниците причини.

Общата стойност на проекта строителството на кръстовище на две нива е 22 млн. лева. Заради намаляването на платната от три на две при кръговото движение са спестени пари, които ще бъдат похарчени за цялостен ремонт на бул. "Мария Луиза" от Лъвов мост до Централните хали. Заложена е подмяна на настилката на шосето, тротоарните плочки и осветлението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5768 |21.02.2014 Затварят част от "Сливница", почват кръговото на Лъвов мост . 0| 5318 |13.12.2013 Кошмар: 4-ма обгорени от волтова дъга в "Лукойл Нефтохим" . 12| 5458 |24.10.2013 Боевски сътрудничил на бразилските власти за наркотрафика? . 15| 5041 |19.10.2013 Омбудсманът: Ставам кошмар, ако се газят правата на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads