Реклама / Ads
3| 5293 |15.10.2020 НОВИНИ

Костадин Ангелов: Не пътувайте до Търговище и Благоевград

.
Костадин Ангелов
Мерките няма да се затягат. Хората трябва да се научат да ги спазват преди да въвеждаме нови. За двете критични области по заболеваемост - Търговище и Благоевград мерките ще бъдат по-строги. Не пътувайте до там. Излишното пътуване до там би довело до разпространяване на болестта и сред другите области.
 

Това заяви здравният министър Костадин Ангелов.

 

Националния оперативен щаб съобщават, че пореден ден е налице рекорден ръст на новите случаи. Днес има над 800 новозаразени при по-малко от 6 000 теста. Това означава, че имаме много висок процент на положителните проби - почти 14. 350 са излекуваните, шестима загубиха живота си.

 

В областите Благовград и Търговище е отчетена заболеваемост над 120 на 100 000 души.

 

Здравната система засега издържа, но това може да се промени буквално за седмици, коментира здравния министър.

 

Отново се залага на контрола - ще се пишат предписания за неспазване на мерките не само в градския транспорт, но и в нощните заведения и моловете. При повторно нарушение - ще се затварят обекти, категорични са от щаба. В края на юни също бе обявена такава акция, но това не повиши процентът на хората, които носят маски.

Мерките срещу коронавируса у нас не се спазват. За това здравни инспектори и полицаи тръгват на лов за нарушители, съобщава БНТ.

"Търговски обекти, молове, нощни заведения и нощни клубове - контролът ще бъде засилен. Здравните власти ще издават предписания и ще следят дали са спазени.", заяви още проф. Ангелов.

 

"Ако тези предписания не бъдат изпълнени, следва затваряне на съответното заведение за неспазване на изпълнението на прдписанията на РЗИ. Такъв е законът и той ще се спазва от всички. Нови противоепидемични мерки на този етап не се предвиждат.", обяви още той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6204 |21.09.2020 Костадинов и хората му искат обяснение от областния на Варна за проблема в водата . 35| 9089 |10.09.2020 К. Костадинов: Протестите показаха колко долнопробен е българският политически елит . 15| 10232 |03.09.2020 Откриха председателя на Възраждане Костадин Костадинов . 21| 7031 |02.09.2020 Цивилни полицаи задържаха лидера на партия ”Възраждане” Костадин Костадинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads