Реклама / Ads
7| 5039 |03.01.2018 НОВИНИ

Костадин Костадинов: Раждаемостта е най-ниската от 1878 г., май управляват дебили

.
Костадин Костадинов
Изминалата 2017 г. е поставила печален рекорд по отношение на раждаемостта, показват регистрите на здравното министерство. Докъде ще ни доведе тази стряскаща тенденция и има ли начин да се справим с тази демографска катастрофа?
 

Според председателя на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов, това е най-ниската раждаемост от 1878 г., въобще откакто съществува Третата българска държава.


"Истината е, че България умира. Всяка година започва с новината за рекордно ниска раждаемост, но явно никой не обръща внимание. Догодина сигурно ще паднем и под сегашната граница", категоричен бе Костадинов в студиото на "България сутрин".

По думите му ниската раждаемост е факт, защото България има "най-дивашката и антиобразователна политика" в момента, заради т. нар. делегирани бюджети към училищата.

"Тези делегирани бюджети са превърнали училищата в едни търговски дружества. Колкото повече деца има в дадено школо, толкова повече пари се вливат. Ако обаче учениците паднат под 50, то тогава държавата закрива училището. Тази година българското правителство е закрило 82 учебни заведения и точно толкова села са оставени без бъдеще", отбеляза политикът.

Анализаторът Михаил Константинов уточни, че картината е още по-страшна, защото голяма част от тези 55 хил. новородени през 2017 г. са от семейства, където образованието не е на почит, а българският език не е роден.

"Направили сме прекалено много грешки през годините. Държавата плаща на дете да ходи да се образова, но вместо това родителите му го пращат да проси, защото е по-изгодно. Другият фактор за ниската раждаемост е, че много хора напускат страната. Ако част от българите решат да не заминат за чужбина и останат - то има шанс за България", каза още анализаторът.  

Константинов смята, че проблемът може да е свързан дори с конспиративната теория, че някой не иска на територията на България да се раждат повече деца, защото "е хвърлил око на страната ни". Другото обяснение за демографския апокалипсис е, че страната се управлява от дебили. Но пък крадат много, което големи дебили не биха могли да сторят, - иронизира Костадинов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7072 |26.12.2017 Почина Костадин Чакъров . 3| 4337 |05.12.2017 Костадин Костадинов: Марешки се страхува от затвора . 9| 6100 |28.11.2017 Костадинов за партийните субсидии: Удря ни не законът, а управляващата ни престъпна организация . 1| 5048 |04.10.2017 Д-р Костадин Ангелов: Борим се за всеки пациент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads