Реклама / Ads
6| 5223 |29.03.2013 НОВИНИ

Д. Костадинова: Като спасим кораба от потъване, ще плануваме дългосрочно

.
Деяна Костадинова Източник: Булфото
Няма да има великденски надбавки за пенсионери, обаче пенсиите ще бъдат увеличени от 1 април. "Най-спешната задача на правителството е да не позволи корабът да потъне. Имаме обаче и намерение да започнем след това да работим и по по-дългосрочни програми."
 

Това заяви пред Нова телевизия социалният министър Деяна Костадинова. По думите й, социалното правителство възнамерява да се фокусира и върху секторите, които развиват икономиката на страната.

"41 млн. лв. ще се влеят за социални дейности и тези средства ще дойдат от издръжката на министерствата. Тези средства биха могли в този труден момент да се пренасочат в помощ на най-уязвимите групи от населението", посочни министърът.

Костадинова отхвърли обвиненията, че заради осигурените 41 млн. лв. може да има нови безработни и стачки.

"Тези 41 млн. лв. ще бъдат преразпределени до следващата седмица. Всички мерки, които са предложени, ще бъдат анализирани и ще преценим кои от тях трябва да бъдат включени в пакета. Според нас най-добре е по-голямата част от тези пари да бъдат предоставени за заетост. Когато говорим за спешни мерки, трябва тези средства максимално бързо да стигнат до хората.

Трайно безработните могат да бъдат включени към пазара на труда, майките с деца могат отново да се върнат на работа, хората с трайна инвалидност могат да бъдат подпомогнати", заяви Костадинова.

"Сумите за старт на собствен малък бизнес са около 2000-2500 лева. Но наистина има групи, които са изключително уязвими. Ние смятаме, че това са например хората, чиито доходи надвишават с минимални суми (до 10 лв.) помощите за енергийна ефективност. Ние смятаме да подкрепим тези хора с еднократна помощ", допълни тя.

Деяна Костадинова заяви, че служебното правителство в момента е гарант, че социалните мерки ще бъдат задвижени: "Подкрепяме корпоративната и социалната отговорност на бизнеса", подчерта социалният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5058 |25.03.2013 Камата: В политиката е като във футбола - трябва млада кръв . 5| 7277 |24.03.2013 Смерч като торнадо опустоши Копривщица . 50| 5314 |24.03.2013 Проф. Константинов: Ще участвам в изборите като експерт . 31| 6343 |24.03.2013 Лиляна Павлова: Като влезеш в политиката, разбираш колко е гадно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads