Реклама / Ads
0| 3989 |16.05.2019 НОВИНИ

Костенец е скован от напрежение, убиецът Зайков още е в неизвестност

.
Костенец
Костенец и близките населени места остават под полицейска брокада. На седмия ден от издирването на Стоян Зайков, заподозрян в убийството на бившата си приятелка, усилията на спецчастите остават без успех.
 

След двете убийства Костенец е скован от напрежение. Броят на полицаите, ангажирани с издирването на Стоян Зайков, е голям.

 

Това, което се предполага - най-вероятно няма съучастници при двете убийства, вероятният извършител се придвижва сам и е тежко въоръжен.

 

Полицията днес получи многожество сигнали за вероятното местонахождение на Зайков, два от тях ги отведоха в село Очуша и както и пред училището в костенец.

На седмия ден от издирването на Стоян Зайков спецчастите попаднаха на следа в село Очуша. Една от изоставените къщи в района беше щурмувана, след сигнал, че заподозреният за убийствата в Костенец се укрива именно там.

 

След като Зайков не беше открит в изоставената къща спецчастите се насочиха към сградата на училището в Костенец. Ученици и учители бяха изведени навън под полицейска охрана. Наложи се в района да бъдат претърсени и жилищни адреси.

 

От МВР съобщиха, че сигналите подадени от граждани са се увеличили. Такива е имало както от страната, така и от чужбина. Всички са били проверени, но без резултат.

 

От МВР заявиха, че вече е установено, че братовчедът на издирвания беглец и негов съсед е убит във вторник вечерта с ловен патрон 12-и калибър. Изчакват се резултатите от ДНК експертизата, която трябва да покаже дали Стоян Зайков се е укривал в къщата и дали е извършител и на второто покушение. Все още не е ясно как убиецът е влязъл в къщата.

 

В годините назад знаем, че Зайков е извършвал кражби в къщата на убития. Но това, което знаем за последните няколко години просто като съседи - на "Здравей - здрасти". Пряк конфликт, дрязги или караници и сигнали в полицията не е имало, казва ст. комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР - София.

 

Костенец остава под полицейска блокада, проверява се всеки един автомобил, който напуска града. От полицията призовават гражданите за коректни сигнали и уверяват, че ще останат тук до залавянето на заподозрения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3913 |16.05.2019 МВР: Има вероятност и второто убийство в Костенец да е на Стоян Зайков . 0| 4090 |13.05.2019 Четвърти ден издирват заподозрения за убийството в Костенец . 0| 4666 |12.05.2019 Трети ден издирват убиеца на Милена от Костенец . 1| 4274 |11.05.2019 Още издирват убиеца на Милена от Костенец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads