Реклама / Ads
22| 5369 |15.03.2010 НОВИНИ

Костов: 8 г. държавата е управлявана от мафията

.
Иван Костов
Бойко Борисов да се изчисти от около 150 хил партийни партизани, внедрени от тройната коалиция. Те са се наместили в държавната администрация и тежат излишно на бюджета. Със 150 хил. души се е увеличила държавната администрация от 2001 г.
 
Това предлага в интервю за “24 часа” лидерът на ДСБ Иван Костов. Само преди няколко дни той бе посочен от държавния глава Георги Първанов като основният злодей в държавата, а президентът обвини ГЕРБ, че се костовизира.

“Името ми е синоним на смели реформи, решителна икономическа и финансова стабилизация, управленска дисциплина и много бързо излизане от най-тежката криза, в която БСП вкара България. Гоце не иска това за България” , е лаконичният отговор на Иван Костов. Според него премиерът Борисов е сгрешил като е признал, че е готов да си хвърли оставката.
“Това за мен беше грешка. Такова изказване е недопустимо. При разколебан водач се разколебават хората, които носят отговорности за управлението. Те се демотивират”, казва бившият премиер.

Той не подминава и актуалната тема за връзката между "октопода" и Висшия съдебен съвет, за която говори Цветан Цветанов през последните дни. Депутатът е категоричен, че тя е реална. “Ужасната истина е, че има октоподи в съдебната власт, в прокуратурата, в енергетиката, в здравеопазването. Здравната каса е обирана чрез излишни, дори вредни операции. Това не е ли октопод? Има октоподи навсякъде, защото 8 г. мафията е управлявала страната.

Сега се сещам за председателя на ВКС (Лазар Груев - бел. ред.), който по безкрайно неуместен начин каза, че стискал зъби. Той да си представи как стискат зъби стотиците хиляди българи, жертви на ненаказани престъпници. Защото са им убити близките, ограбили са ги, отвличали са им децата, направили са ги наркомани. Къде се намира той да казва, че стискал зъби?! И това, при положение че зад гърба му стои един прононсирано корумпиран ВСС”, атакува негативите на съдебната система Костов. Според него Алексей Петров не е главата на октопода. Той има много глави и много сърза, предупреждава лидерът на ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5568 |11.03.2010 Ив. Костов: Президентът има същите права като на безработен човек от улицата . 21| 5734 |04.03.2010 Костов: Президентът има нисък стил . 0| 6891 |26.02.2010 Нова чума мори пушачите, държавата спи . 11| 6795 |24.02.2010 Костов: Има нещо прикрито по случая "Ахмед Емин"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads