Реклама / Ads

79| 6310 |27.07.2012

Ив. Костов: България е беззащитна; виновен е кабинетът

.
Иван Костов
На закритото заседание в НС се говорели същите неща както и по медиите, информира съпредседателят на СК. България е особено слабо звено и може да бъде атакувана, осведоми той.

Виновен за това, че България в момента е беззащитна да посрещне заплаха от терористичен акт, е кабинетът, обяви в НС лидерът на ДСБ Иван Костов. Причината била в това, че България е свалила приоритета на заплахата от терористичен акт и изобщо не поддържа готовност да отразява такива заплахи.

По силата на цял куп международни резолюции и решения на НАТО, на Съвета за сигурност, на ЕС България трябва да дава най-висок приоритет на превенцията, на предотвратяването на заплаха от терористичен акт, каза Костов.

В годишния доклад за състоянието на националната сигурност с най-висок приоритет там е корупцията, а по отношение на това, което говоря, има едно-единствено вмъкнато изречение. Целият комплекс от действия, а отзад стоят план за противодействие на международния тероризъм, стои Съветът за сигурност при Министерски съвет, стои Експертният консултативен съвет на ДАНС и цял куп институции и международни организации, международни контакти, компютри, цялото това нещо е сведено до някаква никаква заплаха. Това е основната причина, поради която България се превръща в особено слабо звено и може да бъде атакувана, каза още Костов.

Това не може да изненада никой в свят, в който тероризмът е сложил такъв тежък отпечатък след 11 септември 2001 г. и сега да се прави някой, че не е чул по телефона или е чул, или никой не му се е обадил, е крайно нелепо. Това е толкова неуместно и означава, че тези хора, които ни управляват, просто не са в състояние нито да разберат отговорностите си, нито да приведат в действие задължителните мерки, каза още Ив. Костов.

България е подписала споразумения, внедрила е съответни механизми и е длъжна да ги прилага. Тя е спряла да го прави и заради това е уязвима и  нападната, констатира още Костов, според когото комисията за контрол на ДАНС е направила конфиденциално становището си по Доклада за състоянието на националната сигурност през 2011 г., защото вътре имало твърде откровени неща.

На днешното закрито заседание в НС министрите Цветан Цветанов и Николай Младенов казвали същото, което говорели по телевизиите и медиите в парламента не били изпуснали нищо. Заседанието тече и в момента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Осем съмнителни лица са изгонени от България 6| 5469 |26.07.2012 . Иван Костов: Службите не трябва да се водят от "дюнер политиката" 36| 5238 |24.07.2012 . В. Сидеров: България на практика е във война 45| 6126 |23.07.2012 . Израелски министър: България е приятел на Израел; Израел-на България 10| 5037 |23.07.2012

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ