Реклама / Ads
18| 5171 |10.04.2008 НОВИНИ

И. Костов: Боледуваме от мафия, защитник й е Р. Петков

.
Президентът Първанов заставал зад защитника на мафията, обяви Костов, правейки извода, че винаги, когато БСП е на власт, нещата се скапват.
 

Болни сме от мафия, оповести лидерът на ДСБ Иван Костов по време на дебатите на вота на недоверие срещу кабинета „Станишев". Според Костов президентът Георги Първанов е застанал зад защитника на мафията в лицето на Румен Петков. Костов заяви, че у нас е изградена своеобразна барикада и хората гледат кой къде стои. Затова следващите избори щели бъдат „за” и „против” мафията. Костов беше категоричен, че винаги, когато БСП е на власт, нещата се скапват. Той добави, че по време на неговото управление по границите са залавяни по 2-2,5 тона хероин годишно, а сега цифрата е едва 300 кг., а приходите от бандероли в страната ни били спаднали с 4 пъти.

Депутатът от БНС Стефан Софиянски призова премиера Сергей Станишев направо да подава оставка, защото всъщност управляващите вече са получили вот на недоверие от обществото, от медиите, от ЕК и от ЕЦБ. Резултатът бил, че страната е спряна за преговори за влизане в Еврозоната. Софиянски обяви наличие на финансова и икономическа криза, поради която еврото не може да бъде въведено по-рано от 2012 година у нас. Другите проблеми на управлението били свързани с високата инфлация, с висока битова престъпност и с обедняването на населението.

Единна народна партия предлага да започне операция „Чисти ръце”. Председателят на партията и независим депутат Мария Капон обяви, че никой не вярва престъпността да е започнала от това правителство и да е подминала предишните, нито пък следващите. Затова трябвало да се сложи бариера между почтените граждани и организираната престъпност. Всички, които застават на страната на честните граждани, трябвало да са на морален показ с доходите, интересите и връзките си.

Пламен Панайотов пък предложи операцията да се назове “Чисти крака”, защото било късно за “Чисти ръце”, след като едната ръка се занимавала с прибиране на парите от престъпната дейност, а другата й разчиствала поле за действие.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4932 |22.02.2008 Иван Костов: Има национален консенсус срещу корупцията . 7| 5433 |12.02.2008 Иван Костов: Действителният премиер на България е Ахмед Доган . 5| 5559 |30.01.2008 Иван Костов: 3-ма големи играчи печелят търговете . 11| 5913 |24.01.2008 Иван Костов: Тодор Живков и Жан Виденов защитаваха по-добре националните интереси на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads