Реклама / Ads
118| 7780 |13.03.2012 НОВИНИ

Костов бонуси не давал, а пенсии и заплати за Коледа и Великден

.
Иван Костов
Цените ще хвърчат нагоре, докато има монопол на пазара. Искаме да махнем политическата защита върху беззаконието, за да върнем реда в страната, каза тъмносиният лидер. Тежката тема на обществото е свързана с отлива от инвестициите, спирането на капиталовложенията и безработицата.
 

Каквото и да кажете на г-н Цветанов, той винаги ви отговаря: Вие защо биете негрите?, каза по БНТ лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него той нямал нищо лично срещу вътрешния министър, но се тревожел, че всички можело да станат жертва на полицейско насилие.

Не предприемам лично действие, ние сме 9 души в алтернативната комисия за Мирослава, обясни Костов. Искаме да махнем политическата защита върху беззаконието, за да върнем реда в страната, каза той и добави, че в противен случай ще е много зле за българската демокрация. Има силни разминавания по случая с убийството на Мирослава от Перник, не е имало аларма в апартамента на Стойчо Стоев. Важно е да стане ясно дали Стоев е бил сътрудник на МВР, защото в момента няма мотиви защо се е самоубил, добави Костов. В алтернативната комисия за Мирослава той четял секретни документи. срещнал се с прокурорите, с роднините и с премиера по тази тема. Има неща, които са крайно смущаващи, каза още Костов.

По наше време умишлените убийства бяха три, като едното, на Поли Пантев, беше извън страната, напомни тъмносиният лидер. 


Депутатът е публична личност, избраник, който за 4 години трябва да върши определена работа, напомни Костов. Той щял да гласува "за" комисия, която да разследва австрийския лобист от времето на С. Станишев. Заинтересовани сме да изчистим тези неща, но това е прост въпрос. Най-сложният е икономиката в страната, отливът от инвестициите, спирането на капиталовложенията и безработицата. Какво ги прогонва, защо бягат, попита той и обясни, че отговорът бил дълъг и сложен, защото това била тежката тема на обществото.

В страна, в която има господстващо положение, всичко, което се прави, е в полза на тези, които са във въпросното положение, то увеличава монополните печалби, обясни той. Намаляването на ДДС ще облагодетелства същите тези хора. Правителството трябва да възстанови конкуренцията на пазара, тя е моторът, ако това не стане, нещата, без които не можем, ще стават все по-скъпи. Монополистите се насочват натам накъдето ние харчим своите пари, продължи Костов и каза, че в последните 3 години ние консумираме по-малко.

Темата за бонусите е съществена само в един аспект, каза Костов и каза, че тези, които сами са си ги определили, трябва да си ходят. Но в година, когато НС замразява заплатите на висшия управляващ състав, този сигнал не е бил нито възприет, нито предаден надолу в системата, обясни той. Бонуси при мен не е имало, но имаше допълнителни коледни и великденски заплати и пенсии, напомни Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 117| 6673 |12.03.2012 Костов пита Борисов: Защо ГДБОП се държи като държава в държавата? . 41| 5911 |10.03.2012 Преекспонират темата с бонусите, отсече Московски . 28| 5326 |09.03.2012 Яки бонуси в здравното министерство . 11| 6632 |09.03.2012 Шеф на кабинет напусна заради бонусите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads