Реклама / Ads
57| 5691 |11.11.2009 НОВИНИ

Ив. Костов: На чия страна в борбата с мутрите стои президентът?

.
Иван Костов
Президентът радикално да промени позицията си и да застане сред тези, които ще прочистват страната от мафията, поиска лидерът на ДСБ Иван Костов, според когото няма в света президент, който воюва с правителството си.
 

Връщайки събитията назад, можем да открием една неизяснена история за връзка между Садам Хюсеин и Георги Първанов, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов по БНТ. Тези неща не бяха разкрити, те не са скелет в гардероба, защото България се оказа в списъка на страните, нарушавали ембарго. Първанов поискал помощ от Саддам Хюсеин по програмата на ООН "Петрол срещу храна" и ДСБ настоява Министерският съвет да изиска от иракското правителство цялата документация по програмата. БСП беше спомената като страна, нарушаваща опита на ООН да постави в изолация режима на Садам Хюсеин, а имаше и обвинението, че БСП е била финансирана напълно незаконно от режима на Саддам. ДСБ настояват сега този случай да се изясни, защото президентът говори за мутризация. Ако някой е извършил тежко закононарушение, трябва да отговоря за това, пожела Костов.

Не може президентът да говори за маловажно подхвърляне на папки, когато става дума за сериозни неща. Утре от Ирак ще дойде и друга папка, значи той се готви за собствената си защита, отсече лидерът на ДСБ. Според него не може да се разсъждава така, когато изтича класифицирана информация.

Няма в света президент, който да воюва с правителството си, заяви Костов, който отказа сам той да е воювал с П. Стоянов. В отношенията им от време на време имало напрежение, но това не било същото.

На чия страна в борбата с мутрите стои президентът
, попита тъмносиният лидер. Къде застава Първанов в борбата за прочистване на политическата система. Защо охранителите на Маргините получават назначения.

На въпрос защо управляващите не казват нищо за групировката ТИМ, Костов каза,: "Аз не съм управляващ". Трябва да се направи пробив, да се започне отнякъде, за да се прочистят системите една по една и ще дойде ред на групировките една по една, добави той.

Президентът радикално да промени позицията си и да застане сред тези, които ще прочистват страната от мафията. Да каже дали ще застане на тази страна или ще бъде отсреща, поиска Костов. Спорните посланици са без доверието на правителството, затова на практика те не могат да представят страната, завърши той.

Frognews.bg припомня, че ГЕРБ ще подкрепи искането на ДСБ и "Атака" за отстраняване от длъжност на президента Георги Първанов. Това обяви за БНР снощи в Брюксел премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят все пак уговори, че той лично никога не би предизвикал такава криза с президента Първанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5085 |05.11.2009 Костов: Искаме нова стратегия за сигурност . 32| 4896 |02.11.2009 Костов: ГЕРБ заслужи доверието за 100 дни управление . 13| 5470 |26.10.2009 И. Костов: Да се нищи изтичането на информация . 53| 6270 |25.10.2009 Иван Костов: Съд за Сергей Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads