Реклама / Ads
8| 4843 |27.11.2009 НОВИНИ

Ив. Костов: От документацията следва, че Доган е прал пари

.
Иван Костов Източник: Вяра Йовева
От 90-та г съм в драма без епилог. Можем да въздействаме на управлението, обяви Костов, отричайки, че в НС се работи на ишлеме.
 

Не влизам в остър сблъсък с В. Божков
. От ДСБ подкрепихме предложението за вдигането на ставката за хазарта, но то си е предложение на СДС. Ние искахме закриване на хазарта или силното му ограничаване, обяви по БНТ лидерът на тъмносините Иван Костов.

Аз никого не съдя, аз съм християнин. Ще кажа като християнин, че трябва да се прощава и не може да се раздава "справедливост" на тази грешна земя, добави Костов, който връщайки се към сериозния тон, отбеляза, че това било голям успех на Синята коалиция и в същото време източник на средства и за здравната реформа. "Г-н Божков, с прякор Черепа, беше обявил, че е излязъл от хазарта преди 2-3 години", напомни дословно Костов.

Има болест, наречена хазартна зависимост, а масово развитие на хазарта в бедна страна, не е добра политика, както и алкохолната зависимост. Трябва да се живее здравословно, а увлечения като горепосочените вреди на семействата им, обяви експремиерът. Г-н Дянков обеща да даде тези пари на онкоболните, аз мисля, че той е уравновесен човек и ще изпълни това обещание, добави той.

Винаги има някакъв хаос в управлението, това е нормално и става в първите месеци. От страна на Синята коалиция ние можем да изместим някои неща, да се разберем за такива, за които управляващите от ГЕРБ не са напълно готови, но след дебат с нас, ни подкрепят. Ние можем да въздействаме на управлението, споразумяваме се да постигнем определени неща. Въпросът за здравеопазването не е ишлеме, а сериозен проблем. Намаляването на срока за връщане на ДДС също е голям успех, а всичко това са малки стъпки, но са и антикризисни мерки, изясни Костов.

Изграждането на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй" е много по-лесно постижима задача отколкото строежа на АЕЦ "Белене". Говори се, че за такъв проект има готови инвеститори, обясни лидерът на ДСБ.

Емилия Масларова беше председател на комисия по социална политика в парламента, но тя е злоупотребила точно с тази политика. Докато се изяснят нещата, тя не може да е лицето на такава политика в НС, категоричен беше Костов. Трябва да се говори със сериозни аргументи, призова Костов.

Ахмед Доган в декларацията си пред Сметната палата е бил задължен да обявява т.нар. заеми, които е вземал. За замъка, построен в Дръндар, върху негова земя, подарена на собствената му фондация, той не е декларирал нищо, от което следва, че е прал пари, коментира Костов. Още при второто поставено лице може да се разкрие източника на парите. Позицията на правителството е абсолютно правилна, но мрежата от 5 000 лв е много ситна, каза той.

От 1990-та година съм в драма без епилог, обобщи накрая Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5369 |13.11.2009 Иван Костов: Първанов, бъди мъж! . 57| 5713 |11.11.2009 Ив. Костов: На чия страна в борбата с мутрите стои президентът? . 13| 5112 |05.11.2009 Костов: Искаме нова стратегия за сигурност . 32| 4907 |02.11.2009 Костов: ГЕРБ заслужи доверието за 100 дни управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads