Реклама / Ads
22| 5358 |23.09.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: ДПС, БСП и ГЕРБ се споразумяха в парламента

.
Новият състав на парламентарната комисия за защита на конкуренцията разпали поредния спор между Синята коалиция и правителството. От СДС и ДСБ са категорични, че колегите им от ГЕРБ, ДПС и БСП са се споразумели помежду си.
 

„Днес по един скандален начин беше преназначен основният състав на Комисията за защита на конкуренцията. След почивен ден, без тези хора да са били обект на дебат в комисия, се дава едно листче на всички народни представители, които докато прочетат автобиографиите и видим хората, те вече са избрани, което е абсолютно скандално", каза лидерът на СДС Мартин Димитров.

"За какво трябваше да идва ГЕРБ да казва, че се въвеждат нови практики, нови хора, като избира същите. Тези хора ще контролират всички обществени поръчки. Това бяха хората, към които СДС и ДСБ се обърнаха преди време за спиране на сделката за БТК. Това е абсолютно неприемливо за нас и ние няма да престанем да оказваме натиск по всеки един възможен начин, защото с тези практики България продължава да потъва устойчиво. Няма как да получим изведнъж една добра контролна система. Ние не сме предлагали хора в КЗК и нямаме намерение да предлагаме. Там трябва да бъдат назначени професионалисти”, коментира синият шеф. По думите му, председателят на комисията Петко Николов е близък до НДСВ, а Александър Александров е от БСП. Лидерът на СДС добави, че тези хора са били представители на лоши практики от Тройната коалиция.

Съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов заяви: „Очевидно има споразумение между БСП, ДПС и ГЕРБ за преизбиране практически на същия състав на КЗК, което е много лоша практика за едно управление, което иска да преодолее наследството на Тройната коалиция. Ние предложихме тази комисия на два пъти да отмени злоупотреби на правителството на НДСВ, ДПС и БСП. На два пъти се видя, че КЗК изпълнява правителствените разпореждания. Единият път си затвори очите за това, че БТК беше купена с печалбата, която беше произведена за една година. И втори път – затвори си очите за концесията на АМ „Тракия”, която след това се оказа незаконна и не беше реализирана. Тази комисия е действително много вреден орган в този си състав”.

Малко по-късно двамата съпредседатели на Синята коалиция изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, което гласи: „Изразяваме острото си възмущение от преназначаването на вече компрометирани членове на КЗК. Особено скандален за Синята коалиция е повторният избор на Александър Александров. Като член и говорител на ЦИК от квотата на БСП, той беше организатор на опитите да бъде възпрепятствана регистрацията на нашата коалиция за изборите през 2009 г. Припомняме ви, че тогава лично вие се противопоставихте на този опит на Тройната коалиция да осуети участието на Синята коалиция в изборите".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 6268 |31.08.2010 Ив. Костов: Реформите са дърпане на дявола за опашката . 50| 5831 |21.07.2010 Ив. Костов: Не съм се издигал за президент, но трябва да се поема отговорност . 21| 5209 |16.07.2010 Костов: Лобисти губят времето на премиера . 27| 5210 |05.07.2010 Костов: Управлението няма смелост и компетентност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads