Реклама / Ads
63| 5570 |08.06.2014 НОВИНИ

Костов: ДПС може да управлява с ГЕРБ

.
Иван Костов Източник: Булфото
Да отдадем нужното уважение към ДПС и БСП, тъй като те не желаят да удължават агонията в политическия живот. В този смисъл българската политика има развитие, появява се някакво здравомислие.
 

Това коментира почетния лидер на ДСБ Иван Костов в предаването „Нека говорят” по бТВ. Преди да стане явна тази политическа криза, институциите бяха в кризисно състояние. Доверието към кабинета и Народното събрание е рекордно ниско. При такива нива на всеобщо недоверие към тези институции, винаги се стига до подаване на оставка и прекратяване на мандата, каза Костов.

Изход от ситуацията според него има, ако се появи такова групиране на политическо мнозинство, което да застане около изпълнителната власт и да изтегли страната от кризата. Не се ли справи това мнозинство, България влиза в хронифицирано състояние, коментира Костов.

ДПС вече не играят ролята на езичето на везната. ДПС загуби ролята си на балансьор и изглежда, че движението може да направи своя коалиция примерно с ГЕРБ и така да управлява страната. Само че очакваме да чуем какво ще бъде от страна на ГЕРБ. В този смисъл ДПС трябва да прескочи бариерата – от ляво-център в дясно-център, което може да не бъде приветствано от ГЕРБ. От тази гледна точка ДПС усеща, че може да остане извън управлението на страната, смята Иван Костов.

Не съм призовавал никой как да гласува, аз не съм бил в предизборна кампания, отрече твърдението на Меглена Кунева, че с изказването си, че ще гласува преференциално е повлиял на избирателите да поставят Светослав Малинов на избираемото първо място в листата на реформаторите.

Ако не беше преференциалният вот аз и жена ми, може би и голяма част от хората, които ни подкрепят, не биха отишли да гласуват. Някои от тях пак не гласуваха, защото нямаха доверие как ще се брои преференциалният вот, разкри Костов.

Законът за преференциалното гласуване беше приет след продължили 10 х 10 протести. Това не е костовизъм, звучи глуповато, отхвърли изказването на Евгени Бакърджиев, който коментирал, че човек и добре да живее, все някога ще се сблъска с костовизма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5038 |06.06.2014 Цонев: Г-жа Меркел може да каже широка коалиция ГЕРБ-БСП . 30| 4861 |04.06.2014 Ц. Цачева:Държавата се гърчи, управляващите се инатят . 21| 4850 |03.06.2014 Костов: Приходите намаляват, да се актуализира бюджета . 43| 4963 |03.06.2014 Гуцанов: Станишев може да стане и премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads