Реклама / Ads
0| 17383 |14.05.2011 НОВИНИ

Ив. Костов: Факти и числа доказват новата тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и "Атака"

.
Иван Костов
С пълно единодушие в цялата страна е избран Светослав Малинов за кандидат президент на ДСБ, официално обяви лидерът на партията Иван Костов. Късното обявяване на кандидатурите е страх от избирателите. Не може да бъде избрана Сабрие Сапунджиева от ДПС без гласовете на ГЕРБ.
 

По време на пресконференция в централата на партията Светослав Малинов заяви, че обещава открита и силна кампанията и съобщи, че още от понеделник започва разговори с партии от Синята коалиция - да бъде подкрепена неговата кандидатура и след това с всички дясно центристки партии. Следващите 20 дни Малинов ще обиколи 25 града. Той каза, че стремежът му е да привлече доверието на повече хора.

Светослав Малинов изтъкна, че явно той и Волен Сидеров ще бъдат единствените кандидати, които са "доста дълго на терена", това според него означава, че ще има необичайна кампания. И се похвали, че дясноцентриските избиратели ще бъдат облагодетелствани, защото ще могат да направят информиран избори, какъвто се изисква от правилата на демокрацията. Самият Малинов каза, че не очаква компромати срещу себе си и възможностите "в тази насока са нулеви".

Очаква се в понеделник и вторник СДС и ДСБ да обсъдят конкретните текстове за отворените първични избори. Светослав Малинов ще се яви на тях срещу кандидата на СДС Румен Христов, което ще определи кой ще е кандидатът за президент на сините.

Веселин Методиев каза за датата на отворените избори, че няма да е дата на партията, а това ще е дата на гражданите, които искат да участват. Той съобщи още, че е решен въпросът за кандидат вицепрезидента на Синята коалиция - партията, чийто кандидат в предварителните президентски избори се е класирал на второ място влиза в преговори за излъчване на кандидат за вицепрезидент.

Иван Костов съобщи, че при избора на Малинов е имало и други номинации, но самите те са заявили подкрепа за Малинов, така че на практика не е имало друга кандидатура дала съгласие да бъде кандидат-президент.

Костов бе категоричен, че късното обявяване на кандидатурите е страх от избирателите. ДСБ представиха официално днес кандидата си за президент Светослав Малинов.

Борисов каза преди дни, че те първи са обявили кандидата си за президент Цветанов и върху него са се излели кофи с помия. "Увиснаха страховити въпроси – с какво е купил той тези огромни имоти, защо тъстът и тъщата му имат такива огромни задължения, които не са показали като собствени приходи, защото не се провежда разследване по отношение на него, защото не се повдига обвинението към тези хора, които всъщност изпират пари", попита Костов. Той обясни, че всичко с това не са кофи с помия, а са "конкретни факти – те са установени".

Той обясни, че факти и числа доказвали новата тройна коалиция – тази на ГЕРБ, ДПС и "Атака". Според него няма от къде другата да се появят 105 гласа при избора на Сабрие Сапунджиева за член в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Според него тези гласове могат да се появят единствено от ГЕРБ. "Не може да бъде избрана тази госпожа от ДПС без гласовете на ГЕРБ. Числата са по-красноречиви от думите", каза Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6632 |10.05.2011 М. Немска: Срещу Масларова имаме още железни факти . 116| 5490 |04.05.2011 Костов: Борисов е изборният шанс на ГЕРБ . 181| 9804 |30.04.2011 Ив. Костов: Русия рекетира и заплашва националната сигурност на България . 98| 6590 |21.04.2011 Ив. Костов: Крият сигнал за конфликт на интереси на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads