Реклама / Ads
206| 6799 |01.12.2012 НОВИНИ

Костов: ГЕРБ ни е пряк съперник за изборите

.
Иван Костов
ДСБ категорично е за Синя коалиция и за единна истинска десница на предстоящите избори, гласи докладът на Иван Костов, който той изнесе пред Десетото национално събрание на партията, съобщават от пресцентъра на ДСБ.
 

По думите на Костов "щафетата на унищожението” на партията е поета от ГЕРБ, които още на предварителните избори за кандидат-президент на Синята коалиция са купували гласове.

Днес ГЕРБ воюва открито както срещу Синята коалиция, така и срещу СДС и ДСБ. И ако нас може само да ни клевети, то срещу депутатите и единството вътре в СДС атаките са ефикасни, каза Костов.

Тежко са ударени организирани членове, симпатизанти и избиратели на дясната коалиция. Не можем да сме безучастни, когато уж "сестринската партия" ГЕРБ успя в едно разрушително начинание, което е мечта за посткомунистите още от момента, в който направихме своето първо самостоятелно правителство, допълни той.

Фактът, че както "оригиналната левица”, така и "фалшивата десница” са се опитали да унищожат Синята коалиция, е свидетелство за нейната незаменимост в политическия ни живот, подчерта Костов.

Нашата непримиримост към БСП и Доган ни мотивира да заявим веднага, че при каквито и да е обстоятелства не можем да бъдем в коалиция с тях, каза Костов. В днешните условия пряк съперник за доверието на избирателите са ГЕРБ и партията, представяща се за Движение "България на гражданите", която е поредният опит на хора от кръга на Сергей Станишев и на ренегати-кариеристи да откраднат демократичните гласове, заяви Костов.

Срастването на властта на последните три правителства с монополите е основната причина страната ни да затъва вече четвърта година в икономическа криза и депресия, е тезата на лидера на ДСБ и бивш премиер в правителството на ОДС. Злоупотребите с господстващо положение са във всички ключови сектори - енергетиката, земеделието, храните, лекарствата, медиите, застраховките, изтъкна той.

Костов смята, че Синята коалиция не бива да бъде смятана единствено за сбор от партии, а за истински съюз от избиратели.

Тези, които искат да чуят, че на следващите избори нея отново ще я има, са хората, които са били излъгани от Бойко Борисов, обясни Костов. На тези избиратели той обеща, че ДСБ ще направи всичко възможно това да стане реалност. Ние ще обединим десните избиратели в опозиция на ГЕРБ и няма да позволим подмяна на десницата, се посочва още в доклада на Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5700 |30.11.2012 Депутат от ГЕРБ в конфликт на интереси хвърли оставка . 121| 10214 |29.11.2012 Ив. Костов: Синята коалиция плаши всички . 9| 8712 |27.11.2012 Новият шеф на ГЕРБ - София е Цветомир Паунов . 39| 14740 |27.11.2012 Шефът на ГЕРБ–София Андрей Иванов даде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads