Реклама / Ads
63| 11336 |22.12.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: ГЕРБ провалиха Шенген и се правят на луди от страх

.
Ив. Костов
Здравният министър ни излъга, констатира лидерът на ДСБ. Чака ни бесрочно отлагане за Шенген.
 

Иван Костов призова председателят на парламента Ц. Цачева да покани министъра на вътрешните работи Цв. Цветанов да дойде в НС и да прочете съдебно-медицинската експертиза по случая от Горна Оряховица
. Тя била готова още на 18 декември и 3 дена е крита, каза Костов, който добави, че не приема обяснението, че заинтересованите от властта не са я чели, защото не им е била предоставена.

В Синята коалиция още нямат официалния документ, но ако той попаднел в техните ръце, щяло да стане страшно, закани се лидерът на ДСБ. В частни разговори лекарите споделили, че били притискани по времето, когато са изготвяли експертизата, осведоми той и прогнозира, че ако не се затвори тази тема с изслушването на министъра, скандалът ще се разрази с нова сила през следващата година.

Моето впечатление от снощи е, че здравният министър ни излъга
, каза Костов и съобщи, че в държавата всичко е скандал, при който единият покривал другия. Затова не можели да излязат истинските теми като отклоняването на поканата ни за Шенген. Е, как ще влизате в Шенген, как ще ни пазите границите като най-големите контрабандисти ги пускате, казвали му европейски посланици, с които говорил.

От властта се правят на луди, защото ги е страх, квалифицира Костов.

Изслушване на вътрешния министър искат и от парламентарните групи на Коалиция за България, Синята коалиция и независимите депутати от РЗС. Цветанов ще се яви в парламента днес след обяд, за да бъде изслушан от депутатите, съобщи Цачева.

По-късно днес Иван Костов коментира и отлагането на България за приемането й в Шенген. Според него то ще е безсрочно. По думите му рязката промяна в позицията на Германия, която винаги е подкрепяла страната ни, се дължи на скандала с посланиците агенти на ДС.

„Вие мислите ли, че когато германското правителство е прочело, че България е изпратила за посланик бивш агент на ДС, не е това причината да си свали доверието?”, попита Командира.

Toй призова президента да се съобрази с искането на премиера за отзоваване на тези дипломати. „Няма как посланик, за който премиерът е казал, че иска да бъде отзован, да постигне каквато и да е цел в Германия. Трябва да му бъде ясно и на самия президент това”, посочи съпредседателят на „Синята коалиция”.

Костов е категоричен, че приемането на България в Шенген е приоритет, на който сините държат много. Затова и даде съвет на ГЕРБ. В следващите седмици управляващите трябвало да работят за разделянето на България от пакета с Румъния. По същия начин преди години дясното правителство успяло да свали визите.

Мартин Димитров пък има друга интерпретация за несполуката по Шенген. Той я обвърза с твърденията за предстояща национализация в България. „Не се учудвайте на вчерашния отказ да влезем в Шенген. Страни, които правят национализация, не влизат в Шенген”, посочи младият лидер на СДС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5423 |21.12.2010 Не ни щат в Шенген . 4| 5564 |10.12.2010 Цветанов: Готови сме за предизвикателствата от Шенген . 16| 5441 |06.12.2010 Костов: Премиерът трябва да направи радикална промяна в кабинета . 105| 5983 |22.11.2010 Костов: Покана за Шенген е атестатът за министър Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads