Реклама / Ads
72| 6095 |18.10.2011 НОВИНИ

Костов: Р. Христов трябва да събере повече вот от Неделчо Беронов

.
Иван Костов
България заприлича на Русия: олигарси, милиционерщина, диктатура; Плевнелиев се държи като в политическа безтегловност,той флиртува с левия вот; ДПС на тези избори решава друг проблем; не съм убеден, но вярвам, че Р. Христов не е договорен с ДПС, каза Костов и отрече договорка с РЗС за София.
 

ДСБ подкрепят Румен Христов и Емануил Йорданов; следейки поведението на Плевнелиев, считам, че той се държи като в политическа безтегловност - той флиртува с левия вот, казвайки, че президентът е направил авторитетна институцията, а агентът Гоце няма как да го е направил, нито е допринесъл на НАТО и ЕС, каза по НТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него Плевнелиев не можел да каже разликата между Ст. Стамболов и Т. Живков.

Защитава ли Плевнелиев синьото, като защитава уклончиво руските енергийни проекти, попита той. На въпрос кой защитава автентичното синьо, Костов заяви, че ще гласува партийно, защото е партиен лидер и така ще поведе и други хора след себе си.

Навсякъде цари страх в момента, констатира още тъмносиният лидер и изброи - страх от мутрите и милиционерите, от репресии. Управляващите всяват страх у хората и това е техният принос към българските избори, в които освен подкупване, имало и нов елемент: брутални заплахи, сигнали в полицията

Къде са тези хора, които излязоха през 1996-1997 година, младежите, децата, които свалиха Жан Виденов и Петър Младенов,  дават ли си сметка, оглеждат ли се, виждат ли се?, попита той. Искам да ги попитам на коя страна на барикадата са, продължи Костов, според когото няма как да тръгнем напред, ако не сме свободни. България започна да прилича на Русия: страна на олигарси, на милиционерщина, на тотална диктатура.


Нека бъдем реалисти, каза Костов в отговор на въпроса може ли техният кандидат да спечели. Румен Христов имал задачата да събере повече вот отколкото Неделчо Беронов, за да покаже, че обединените сини са оцелели. Дали десницата е по-обединенена сега, щели да покажат резултатите. Той подчерта, че националната кампания се водела от СДС.

ДПС на тези избори решава друг проблем, те водят битка с Касим Дал на ниво местни избори. Вярвам, че Р. Христов не е договорен с ДПС, не мога да съм убеден, но вярвам, каза Костов. И отрече договорка с РЗС за София; решението на РЗС било лично тяхно, вероятно повлияно от водача на листата им Мартин Заимов, който все пак по някакъв начин бил останал верен на синята кауза. Костов се чувствал представен силно в големите градове като София, Пловдив, Стара Загора

Когато има подмяна, няма начин да има предателство, каза той. И даде пример със ситуацията в Плевен, където имало регистирана коалиция, съдържаща името на Н. Зеленогорски, която всъщност е срещу него. Костов бил предаден в най-общ смисъл дори и от ГЕРБ заради това, че те били зад Й. Лечков.

Не мога да седна на една маса с Бакърджиев и другите, за да подпиша споразумение за Синя коалиция, отсече Костов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 5379 |17.10.2011 Ив. Костов: Дебатите за президент са пълен фарс . 34| 5023 |09.10.2011 Р. Христов се извини за грешките на сините . 23| 6046 |04.10.2011 РЗС скочи срещу "донорството" на ДПС за Румен Христов . 82| 5804 |03.10.2011 Ив. Костов: Заиграването с ромския вот е в интерес на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads