Реклама / Ads
41| 4719 |13.12.2011 НОВИНИ

Костов иска дебат за реформите в ЕС

.
Иван Костов
Лидерът на ДСБ Иван Костов призова българското правителство да започне дебат, за да се формира национално отговорна позиция в интерес на българските граждани. Своето изявление тъмносиният лидер е обявил на страницата на личния си профил във Фейсбук.
 


Според нас страната ни не бива да участва в новия механизъм за подпомагане на еврозоната посредством МВФ, поне докато не въведем еврото и не трябва да увеличаваме данъците си, което би изисквала хармонизацията на данъчната политика на ЕС, заявява Костов.


По повод желания дебат ДСБ  даде пресконференция на Националното ръководство на 12  декември 2011 г.


"Ние ще направим едно изявление, което ще ви раздадем. То е изявление на ДСБ за кризата на еврото. Приветстваме съгласието на Брюксел за въвеждане на строги правила срещу бюджетните дефицити в страните членки на ЕС. Нашата законодателна инициатива за ограничаване на възможността за ограничение на възможността за прекомерен дефицит предхожда с повече от година постигнатото съгласие. Това съгласие още не е конкретизирано. Преговорите за постигане на споразумение между страните от ЕС предстоят. Затова ние настояваме българското правителство да започне дебат, на който да се формира национално-отговорна българска позиция за същинските преговори. Дебатът е необходим на българските граждани и фирми, за да ги ориентира в техните дела. Нашата изходна позиция за този дебат е, че първо, България не може да участва с парична вноска в новия механизъм за подпомагане на еврозоната посредством МВФ, поне докато не въведем еврото. И второ, ние сме против увеличаването на данъците или въвеждането на европейски данък, представени като хармонизация на данъчната политика в ЕС.


Едновременно с това ние, казваме честно на българските граждани, че съгласието от Брюксел няма свойство да реши дълговият проблем на някои европейски страни и да преодолее кризата на еврото.


Като хора създали стабилността на българската парична и банкова система и публичните финанси на страната, настояваме отговорните институции в България да анализират в дълбочина рисковете за нашата финансова система и да предприемат необходимите мерки, за да не допуснат кризата на еврото да подкопае стабилността на българския лев и вложенията на българските граждани и фирми.


Готови сме да участваме и в тези дебат и за търсене на широк политически и институционален консенсус за предотвратяване на риска от разпространение на кризата на еврото върху българския валутен борд и финансова система.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 4826 |12.12.2011 Костов: Трябва да защитим лева и парите на българина . 108| 6439 |07.12.2011 Костов: Каквито и реформи да направят ГЕРБ, те няма да бъдат приети от хората . 42| 4882 |05.12.2011 Костов: ГЕРБ води БДЖ към фалит . 190| 6622 |04.12.2011 Иван Костов: Не съм бита карта в политиката!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads