Реклама / Ads
9| 4844 |03.12.2007 НОВИНИ

Костов изкомандва: Пълен напред към властта!

.
На следващите парламентарни избори ДСБ си поставя за цел да изпрати БСП, ДПС и НДСВ в опозиция и да ревизира управлението им, а незаконно придобитите имоти от Симеон Сакскобургготски да бъдат отнети.
 

Това съобщи лидерът на партията Иван Костов.

На проведеното през уикенда Национално съвещание във Велинград бе решено ДСБ да започне подготовка за следващите парламентарни избори и за участие в управлението на страната. Като приоритети партията си поставя бързото покачване качеството на живот на българските граждани и справедливото разпределение на ползите от членството в ЕС. Формацията на Костов ще работи също за съкращаването на сивата икономика и отстраняването на мафията и олигархията от политическия живот на страната, както и за достойно членство в НАТО и намаляване на прекомерната зависимост от Русия.

Ръководството на ПГ на ДСБ ще предложи на другите политически сили  консултации в парламента за постигане на съгласие за приемане на нов Избирателен кодекс, а в случай на неуспех ДСБ ще внесе свой законопроект за провеждане на парламентарните избори. Специализирана комисия и постоянният щаб за изборите на ДСБ в съответствие с устава ще започнат подбор и подготовка на кандидатите за народни представители.
Костов обяви още, че ДСБ е готова да взаимодейства с реални партии, неправителствени организации и с граждани преди и след изборите. Той е на мнение, че те трябва да споделят определени общи принципи, ценности и програма с ДСБ; да осъждат комунизма и категорично да отхвърлят присъствие на бившия репресивен апарат в обществено-политическия живот на страната, както и да допринесат за успешна предизборна кампания. Костов обаче не посочи конкретни партии и организации.  "Проблемът с кой ще се коалираме не е проблем на ДСБ. Това е проблем от времето на късната Надежда Михайлова", коментира той.

От тъмносинята партия смятат, че БСП, ДПС и НДСВ трябва да излязат в опозиция, управленските им дела да бъдат ревизирани, а незаконно придобитите имоти от Симеон Сакскобургготски - отнети. „Механизмът за връщането им е много прост. ДСБ ще настоява да се обезсилят актовете на областните управители и на министъра на земеделието, с които незаконно са върнати имотите на Сакскобургготски и сестра му. Тогава Сакскобургготски ще протестира пред съда, който със сигурност ще се произнесе, че имотите не са негови", обясни Костов. Според него министрите Асен Гагаузов и Нихат Кабил трябва да предприемат действия в тази посока и да вкарат проблема в съд, въпреки че досега отказват да направят това.

Попитан за коментар по повод разцеплението в НДСВ и формирането на нова парламентарна група, Костов зададе реторичен въпрос: „Ако трикракото столче на управляващите стане четирикрако, по-лесно ли ще се събори на земята или по-трудно?" От ДСБ не отрекоха, че приемат ГЕРБ за реална партия, предвид резултатите й от местните избори, но отбелязаха, че Бойко Борисов, подобно на президента Георги Първанов, дели ченгетата на добри и лоши, което се различава от позицията на тяхната партия. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4944 |21.11.2007 Натискали Кушлев - засягал хора на Костов и Дончева . 6| 7990 |11.11.2007 Американски учени обявиха: Да си пълен е полезно за здравето! . 5| 5003 |09.11.2007 Иван Костов: Лошото остана зад гърба ни . 8| 11834 |08.11.2007 Репортерка предложи „свирка" на Иван Костов, охраната я извежда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads