Реклама / Ads
39| 6441 |30.07.2008 НОВИНИ

Ив. Костов: Когато има гангрена, тя трябва да се реже

.
Ако се прекъсне някоя от връзките с фирми, финансиращи партиите на управляващата коалиция, би се сринала цялата колода от карти, оповести лидерът на ДСБ.
 

 

Правителството трябвало да бъде свалено заради неговата антиевропейска политика и заради големите щети, които то нанася на българските граждани, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Той обясни, че сега опозицията не е постигна дори смени на най-уязвимите министри, които според ЕС били отговорни за спирането на европарите и прогнозира, че през следващите месеци натискът от Брюксел щял да се увеличи. Според Костов министрите, стопанисващи Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, е трябвало задължително да си отидат. Имало обаче  сериозни причини тези министри да не бъдат уволнени, като едната от тях били партийните каси. Именно чрез въпросните министри се поемали ангажиментите за предоставяне на обществени поръчки на фирми, финансиращи партиите на управляващата коалиция. Костов разясни, че ако дори една от тези връзки бъде прекъсната би се сринала цялата колода от карти.

По повод заплахите срещу живота на политици и техните опасения от покушения, Костов заяви, че откакто е в политиката, непрекъснато бил заплашван, дори и с кървави писма, но това не било най-важното за един политик, още повече че подобни неща не трябвало да се споделят. 

Горещо лято предстояло на опозицията, която щяла да подготвя протестите наесен. Не било изключено ДСБ, СДС и ГЕРБ да си сътрудничат като опозиционни партии, а и след парламентарните избори, когато и да са те, остана впечатление от изявлението на Костов.

Frognews.bg напомня, че днес ще се гласува вотът на недоверие към кабинета Станишев. Междувременно стана ясно, че НДСВ ще даде рамо на правителството при гласуването. По НТВ обаче зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев не отговори ясно на въпроса дали жълтите ще стоят в тройната коалиция до края на мандата или ще я напуснат преди това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 4567 |11.06.2008 Ив. Костов: Политическото течение е полезно, само българинът се страхува от него . 27| 4976 |27.05.2008 Ив. Костов: Да започне операция "Чисти ръце"! . 19| 4943 |04.05.2008 Иван Костов: МВР не разпознава мафията като свой противник . 18| 4989 |15.04.2008 Ив. Костов: Чакайте още скандали и криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads