Реклама / Ads
128| 7746 |02.04.2012 НОВИНИ

Ив. Костов: Който снесе руските яйца в българското гнездо, да отговаря

.
Иван Костов
Снеслият яйцата се оказа Симеон Сакскобургготски. В нашето гнездо през 1999 година били положени основите на енергийната стратегия и ефективност на България, но тя била елиминирана през 2002, съобщи тъмносиният лидер.
 

Снеслият руските яйца на АЕЦ „Белене" в българското икономическо гнездо, трябва да отговаря, защото това е най-голямата злоупотреба, която се гласяха да извършат с парите на българския данъкоплатец, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

 

Снеслият яйцата в българското гнездо оказа Симеон Сакскобургготски. В това гнездо през 1999 година били положени основите на енергийната стратегия и ефективност на България, но тя била елиминирана през 2002 г., добави Костов. Той попита как с очакваните 50 милиона евро чиста печалба от централата ще бъде обслужван дългът от 11,6 милиарда, необходим за изграждането й. Според него едва ли би се намерил такъв инвеститор.

Премиерът Бойко Борисов правел грешка, казвайки, че газова централа в Белене би била скъпа. Костов каза, че тя е много евтина, но токът е скъп, защото Русия злоупотребява с господстващото си положение на доставчик за България на газ, петрол и ядрено гориво.

 

Твърденията, че България ще се превърне от износител във вносител на ток, били един от най-лъжливите митове. Страната имала възможност да развие производство на ток чрез заместващи начини, включително чрез собствени мощности на базата на лигнитни въглища. Няма друга страна като България, която да внася енергийни ресурси, за да изнася ток на евтина цена, осведоми още Костов.


Производството на шистов газ след по-малко от две години се очаква да бъде в индустриални количества в Полша. Други европейски страни, в които той ще се добива, били Словакия и Румъния, напомни лидерът на ДСБ.


Страната ни силно се надява в Черно море да бъдат открити още находища, добави Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 109| 9512 |26.03.2012 Костов: Путин да бъде по-малко мъжествен или "Белене" да стане паро-газова централа . 147| 5849 |18.03.2012 Костов: Отива си министър, противопоставил се на картел . 263| 10485 |08.03.2012 Костов: Има нови данни по случая "Мирослава" . 123| 6428 |07.03.2012 Борисов: Няма друг, който да може да ги накара да връщат законно взети пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads