Реклама / Ads
95| 6383 |02.10.2011 НОВИНИ

Костов: Корумпирането на малцинствените лидери и гарантирането на безнаказаност са част от българския етнически модел

.
В стратегията за Национална сигурност не е третиран рискът от превръщането на престъпления в междуетнически напрежения и конфликти.
 
Това означава, че институциите не са подготвени масово и енергично да реагират на такава заплаха и да я подтиснат веднага. Проблемът дори не беше назован на вчерашния консултативен съвет. Не може в момент, когато съществува риск от междуетническо напрежение, подклаждан по време на една предизборна кампания от апетити на политици, да се търси национално съгласие. Това каза в интервю за БНР лидерът на  ДСБ Иван Костов.

ГЕРБ не търси национално съгласие по никаква тема, изтъкна той и допълни, че управляващите се опитват да се представят като сила, дошла на власт на бял кон, неопетнена от нищо. Така не се потушава етнически конфликт. ГЕРБ прави всичко възможно да капитализира това, давайки шанс на „Атака" да увеличат политическия екстремизъм, каза още Костов и допълни, че представителите на властта не са потвърдили ролята на „Атака" и другите политически партии.  Според лидера на ДСП президентът Георги Първанов направи консултативен съвет, защото не е посочил проблема. А проблемът е т.нар. „български етнически модел", който за Първанов, Доган е голямата заслуга на България.

Този модел е наследство на политиката на ДС по отношение на малцинствата, категоричен е Костов. По думите му корумпирането на лидерите на малцинствата, гарантирането на безнаказаност при извършването на наказание е част от българския етнически модел. Лидерите държат малцинствата в гетото, а властта се занимава с лидерите. Това е т.нар. български етнически модел. Купува се етнически мир с пари, което е довело до драматични последици. В момента българският етнос е основният платец на данъци. Гигантски преразпределителни процеси насочват тези данъци в общините със смесено население. Системата за социално подпомагане пък е насочена изцяло към ромски и турски семейства. Тази политика придоби огромни мащаби след влизането на ДПС във властта. Започна политика на отстъпки, а това нажежи напрежението между етносите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 137| 8720 |27.07.2011 Ив. Костов: Най-сетне война с Лукойл! . 118| 7724 |19.07.2011 Костов: Мутри влязоха в политиката - това е безпрецедент . 124| 5379 |13.07.2011 Ив. Костов: Паметта на Борисов е избирателна . 111| 5621 |27.06.2011 Костов: Управлява ни едно нелегално мнозинство, с неясни механизми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads