Реклама / Ads
57| 6417 |23.02.2012 НОВИНИ

Костов: Крият нарушения по случая" Мирослава" и ще ги докажем

.
Санкциите след случая "Мирослава" бяха козметични и то върху лица на ниско ниво. Нарушенията са много по-големи и ще го докажем. Това заяви в ефира на БНР лидерът на ДСБ Иван Костов, съпредседател на Синята коалиция и член на алтернативната комисия за проверка на случаите на полицейско насилие, която опозицията направи.
 

 

На нас законът ни предоставя достатъчно права - всеки народен представител има право да разследва, още повече група народни представители. Ако говорим за авторитета на тази комисия, имайте предвид, че в нея има представители от всички парламентарни партии с изключение на ГЕРБ. Някои от членовете са бивши управляващи, хора с огромен опит за разлика от тези, които са в Комисията на ГЕРБ, посочи лидерът на ДСБ.

 

Имаме достъп до класифицирана информация. Можем да наблюдаваме отблизо действията на Комисията на ГЕРБ. Можем да изискваме всякакви документи в секретна секция и те са длъжни да ни предоставят, категоричен бе Костов.

 

Той отбеляза също, че въпреки отправеното предложение управляващите да излъчат двама свои представители в алтернативна комисия, от ГЕРБ още не са потвърдили участие в нея. А острата реакция на представител на Комисията на ГЕРБ за тях е отрицателен отговор.

 

Според синият лидер самият факт, че са се събрали такива хора, показва колко са разтревожени от една версия, която беше изразена и от майката на Мирослава - че имаме пред себе си поръчково убийство, за отстраняване на човек, който е неудобен.

 

Костов изрази надежда тази версия да не се потвърди, защото в нея неминуемо ще участва по някакъв начин с действие или бездействие МВР, и съвсем по друг начин ще се погледне на защитата, която упражни върху тези действия министър-председателят Бойко Борисов, който стигна до там да иска извинение от семейството на Мирослава", коментира още той.

 

Той подчерта също, че Комисията на ГЕРБ не желае да изслуша потърпевшите: Даже нещо повече - те заявиха, че се интересуват от несъвършенството на законодателството, даже не от самите нарушения. Те с нарушенията са приключили.

 

Костов е категоричен обаче, че много от обстоятелствата въобще не са така, както се представят и както МВР внушава на обществото през журналисти, които сляпо изпълняват негови поръчки.

 

Алтернативната комисия си е дала срок до 2 месеца да изготви доклад. По думите на Костов, този доклад няма възможност да бъде официален документ на Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5297 |17.02.2012 Столична маршрутка уби момиче; крият . 99| 5634 |10.02.2012 Ив. Костов: Далеч сме от Германия и Турция по реакция на наводнения . 69| 7274 |02.02.2012 Ив. Костов: Самоубийството в Перник е елиминиране на свидетел . 101| 6074 |31.01.2012 Ив. Костов: Прекомерната информация даде дефекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads