Реклама / Ads
12| 4809 |23.03.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: Мерките на ГЕРБ са левичарски

.
"Първанов и тройната коалиция са виновни за кризата затова те имат най-малко правото да предлагат мерки за излизане от нея", каза на пресконференция Командира.
 

"България има тежък бюджетен проблем, виждаме ескалация на кризата, която настъпва през тази година, но голяма част от сегашни антикризисни мерки са левичарски", каза лидерът на ДСБ Иван Костов.
Според него официално няма предложени мерки, но се създава една параполитическа дискусия, в която мерките, предложени от синдикати и работодатели, представляват опасност бизнесът да премине в сивия сектор.

Според Костов главните виновници за кризата са президентът Първанов и тройната коалиция, затова те нямат право да предлагат мерки за излизане от кризата и трябва да носят наказателна отговорност за предишното управление. Костов изрази мнение, че голяма част от последните антикризисни мерки нямат никакъв фискален ефект, а някой от тях са прокризисни, каквато е идеята за вдигане на ДДС-то с 2%. Костов защити финансовия министър за неговата оптимистична прогноза за излизане от кризата, като заяви, че единственото обяснение е желанието на Дянков да спре паниката около кризата, създадена от Първанов и тройната коалиция.

България има нужда от радикални реформи, администрацията примерно не трябва да се съкращава 20%, а да се приключи с модела 3-5-8 на дублиране и клониране на скъпи работни места и намесване на партийни партизани на държавни длъжности. ДСБ призовава ГЕББ да поеме управлението на страната, да започне широка дискусия за антикризисните мерки, да възстанови лидерството си. Костов заяви, че в момента ДСБ не водят партньорски дебат с ГЕРБ, а си говорят чрез медиите, което трябва да се промени. От тъмносинята партия ще защитават твърдо интересите на дребния и средния бизнес, за да може да оцелее в кризата. От ДСБ очакват БСП и ДПС да започнат атака срещу ГЕРБ заради липса на антикризисни мерки досега, “а Гоце се опитвал да играе алтернатива на сегашната власт.“ ДСБ очаква дебатът за импийчмънта да бъде към края месеца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4667 |18.03.2010 От мерките на Дянков възкръсна секирата на БСП . 22| 4540 |18.03.2010 Бивши министри: Мерките на правителството - прокризисни, а не антикризисни . 13| 4730 |17.03.2010 Костов: Мерките са сурови, ще бъдат посрещнати лошо . 35| 7017 |16.03.2010 Ив. Костов: Отворете досието "Петрол срещу храни"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads